Perşembe, Nisan 25, 2024

M.Ö 200’lü yıllarda geçen Tiger Knight Steam’da rekor kırdı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Eski dönemlerdeki savaş oyunlarını nedense çok seviyoruz. Açıkçası bana da daha samimi ve gerçekçi geliyor. Firmalar da nabza göre şerbet diyerek oyunları ona göre üretiyorlar. Yeni bir savaş oyunu olan Tiger Knight ise yukarıda anlattıklarıma birebir oturuyor. Aynı zamanda Steam‘da rekor kırarak giriş yaptı.

“Bir yerlerden tanıdık geliyor”

Oyun Türk yapımı değil arkadaşlar. Ancak Türk yapımı gururumuz olan Mount and Blade oyununa benzediğini söylemeliyim. Tiger Knight: Empire War adı verilen bu oyunda milattan önce 200’lü yıllarda savaşın içerisinde kendimizi bulunuyor. Aynı zamanda Han, Kuşan ve Part İmparatorluklarından bir tanesini seçerek imparatorluklarımızı genişletiyoruz. Oyunu oynarken üçüncü şahıs bakış açısı ile kontrol ediyoruz. Yalnız ben İmparatorluk isimlerine takıldım, biraz daha gerçekçi ve marjinal isimler olabilirdi.

tiger-knight-empire-war-005
Tiger Knight‘ta online olarak da arkadaşlarınızı çağırabiliyorsunuz. Aynı zamanda taktik geliştirerek takımlarınızı ona göre kurgulamanız gerekiyor. Bu anlamda bir gerçeklik katmışlar diyebilirim. Aynı zamanda 200 kişilik orduların birbirine girdiğini görmek ortamın alevini fena fitilliyor.

tiger-knight-empire-war-006
Komutan ve İmparator seçimi

Oyunun hemen başlangıcında kendi imparatorluğunuzu seçtikten sonra ordunuzun başına bir de komutan atamanız gerekiyor. Savaşlara girerek deneyim (XP) kazanıyor ve kendinizi geliştiriyorsunuz. Her yeni seviyede gücünüz daha çok arttığı gibi, özel hareketler ve taktiklerin kilitleri de açılıyor. Ayrıca yeni silahlar, zırhlar ve binekler de yeni seviyelerde karşımıza çıkıyor.

Şu önemli detaya dikkat çekmek istiyorum; ordunuzun başına atamış olduğunuz Emir subayaları hem normal birliklerden daha güçlü hem de agresif bir yapıda geliştirilmiş. Siz de oynanış stratejinizi bu yönde geliştirerek uygun özelliklerdeki emir subaylarını savaşın içine katarak birden gidişatı değiştirebiliyorsunuz.

tiger-knight-empire-war-003
Üç farklı mod bulunuyor

Tiger Knight: Empire War oyununda toplamda üç farklı mod karşımıza çıkıyor. Bu modlar PvP, Düello ve Epik Savaş adında geliştirilmiş. PvP moduna girdiğinizde farklı İmparatorluklardan 10 veya 14 oyuncu, kendi birliklerine hükmederek oyundaki düşmanları yenmeye çalışıyor.

Düello modunda da adından anlaşılacağı üzere birlikler olmadan sadece komutanlar 16’şarlık takımlar halinde karşı karşıya geliyor. Son olarak Epic Savaş moduna da değinmemde fayda var; bu moda girdiğinizde oyuncular güçlerini birleştirerek dönemin en güçlü savaşlarında yapay zekaya karşı mücadele veriyorlar.

tiger-knight-empire-war-007
En çok oynanan 100 oyun arasına girdi

Oyun piyasaya sürüleli bir kaç ay kadar oluyor. Fakat Tiger Knight piyasaya çıktığı ilk günden itibaren satışları ile yapımcılarını memnun etti. NetDragon Websoft tarafından geliştirilen oyun, yaklaşık olarak 4 senede tamamlandı. Şuanda ise Steam’da “en çok oynanan 100 oyun” listesine adını yazdırmayı başardı. Şuanda Tiger Knight: Empire War oyununu 376 bin oyuncu indirerek deneyimlemiş durumda.

Oyunun Steam platformuna ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz. Dilerseniz lafı daha fazla dolandırmadan sizleri Tiger Knight oyununun yayınlanan trailer videosu ile baş başa bırakalım. 

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler