Cumartesi, Nisan 20, 2024

Mac için DuckDuckGo, Kullanıma Sunuldu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

2008 yılında kurulan ve ön planında kullanıcı gizliliği yer alan arama motoru DuckDuckGo‘nun internet tarayıcısı artık MacOS işletim sistemine sahip kişiler için kullanılabilir durumda fakat kullanabilmek için bekleme listenize kayıt olmanız gerekiyor.

Reklamverenlerin verilerimizi takip etme konusundaki yöntemleri son birkaç yılda giderek daha fazla bilinir hale geldikçe, gizliliğimiz büyük bir endişe haline geldi. Neyse ki bu endişe DuckDuckGo sayesinde tamamen ortadan kalkmasa da azalıyor ve şimdi ise Gizlilik odaklı tarayıcı artık macOS platformunda!

2008 yılında hayatına arama motoru ve olarak başlayan DuckDuckGo için internet tarayıcısı uzun zamandır beklendi ve ilk internet tarayıcılarını Windows işletim sistemi için piyasaya sürmeleri çokta uzun sürmedi fakat Mac kullanıcıları uzun bir süre beklemek zorunda kaldı.

DuckDuckGo’nun internet tarayıcısına herhangi bir cihazdan erişebiliyorsunuz ve bağımsız tarayıcı uygulaması yerleşik izleme engelleyicilerine sahip bu sayede tek tıklama ile tüm veriler silinebiliyor. Bağımsız uygulama aynı zamanda tüm web sitelerinin yüzde 50’sinde çerezleri engelleyebiliyor.

Şirketin yaptığı duyuruya göre DuckDuckGo internet tarayıcısı “bazı grafik performansı konusunda Google Chrome’dan daha hızlı” ve ayrıca Chrome’dan yüzde 60 daha az veri tüketiyor.

duckduckgo mac
Mac için DuckDuckGo, Kullanıma Sunuldu! 2

Ön planında gizlilik yer alan internet tarayacısının Mac versiyonu için bekleme listesine kayıt olurken herhangi bir kişisel bilginizi paylaşmanız gerekmiyor fakat DuckDuckGo’nun mobil uygulamasını indirmeniz gerekiyor böylece “özel bekleme listesine” katılmak için giriş yapabilirsiniz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler