Perşembe, Nisan 25, 2024

Mark Zuckerberg ve Jack Dorsey, Senato Karşısında Hesap Verecek

Paylaş

silkroad gaminggentr

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg ve Twitter CEO’su Jack Dorsey, 17 Kasım’da Senato Yargı Komitesi huzurunda ifade verecek. Bir basın bültenine göre “Duruşma, platformların New York Post makalelerine yönelik sansür ve bastırılmasına odaklanacak ve şirketlerin 2020 seçimlerini ele almalarını gözden geçirmek için değerli bir fırsat sağlayacak”.

Konu sansürleme

Geçen hafta, New York Post, Hunter Biden’in babası Demokrat başkan adayı Joe Biden’ı Ukraynalı enerji şirketi Burisma’daki bir yöneticiye tanıttığını iddia eden bir hikaye yayınladı. Diğer yayınlardaki muhabirler hikayedeki iddialara itiraz etti ve Facebook ve Twitter, hikayenin yayılmasını engellemek için harekete geçti.

Facebook, hikayenin erişimini azalttı ve üçüncü taraf doğruluk kontrolü için uygun olduğunu söyledi. Twitter, hikayeye bağlanmayı tamamen yasakladı, ancak sonunda bu kararı tersine çevirdi. Dorsey, Twitter’ın hikayenin URL’sini neden engellemeye karar verdiğiyle ilgili iletişiminin aslında “harika olmadığını” söyledi.

Google’da eşlik edecek.

Komite dün iki adamı ifade vermeye zorlayacak mahkeme celplerini onaylasa da CEO’lar gönüllü olarak ortaya çıkıyor. Zuckerberg ve Dorsey de 28 Ekim’de Senato Ticaret Komitesi huzuruna çıkacak ve kendilerine Google CEO’su Sundar Pichai katılacak. Bu duruşma, İletişim Düzenleme Yasası’nın 230. Bölümü’ne odaklanıyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler