Cumartesi, Nisan 20, 2024

Marriott 5 Milyon Müşterisinin Bilgilerinin Çalındığını Açıkladı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

ABD merkezli oldukça ünlü oteller zinciri Marriott hacker saldırısına uğradığını ve 5 milyon müşterisinin bilgilerinin çalındığını belirtti. 2014 yılında da aynı durum ile karşılaşan otel zinciri tarihte yapılmış en büyük hack saldırısı olduğu düşünülüyor. Marriott ülkemizde de faaliyet gösteren bir çok oteli bulunmakta ancak kurum tarafından hangi ülkede bulunan kişilerin etkilendiği bildirilmedi

Cuma Günü Açıklandı

Otel grubu Cuma günü yaptığı açıklamada, adli ve analitik bir ekiple yaptığı soruşturmanın ardından hackerların 383 milyon misafirin kayıtlarına eriştiğine inandığını açıkladı. Kasım ayında, 500 milyon misafir olduğunu tahmin ediyordu .Marriott ihlalinde çalınan veriler isimleri, adresleri, telefon numaralarını, kredi kartı bilgilerini, e-postaları, pasaport numaralarını ve seyahat bilgilerini içermekte olduğunu belirtti.

53e1415ceab8ea1f5f6879cd 750 500

Bu veri sızıntısı 147,7 milyon Amerikalı’nın kişisel verilerini açığa çıkaran Equifax olayının iki katından fazla . Veri ihlalleri , milyonlarca insan hakkında bilgi toplayan ve depolayan büyük şirketler için ortak bir sorun haline geldi . 2018’de Facebook ve Reddit gibi teknoloji devleri veri ihlallerine kurban gitti.

Şirket, yaptığı açıklamada, “Yetkilendirilmemiş üçüncü tarafın, şifreli pasaport numaralarının şifresini çözmek için gereken ana şifreleme anahtarına eriştiğine dair kanıt yoktur.” açıklamasında bulundu.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler