Cuma, Nisan 26, 2024

Mediatek, Helio P65 Yonga Setini Tanıttı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Tayvan merkezli bir fabless yarı iletken şirketi olan MediaTek, orta sınıf akıllı telefonlar için kullanacağı ve 12 nm fabrikasyon süreci ile geliştirmiş olduğu Helio P65 yonga setini tanıttı.

Tanıtılan bu yeni yonga seti rakip yonga yonga üreticilerinin alternatiflerine kıyasla daha iyi bir oyun deneyimi ve yüzde 25 daha hızlı performans sunmayı iddia ediyor. Sekiz çekirdekli yeni Helio P65, yapay zeka performansında yüzde 100, sahne tanıma, sahne algılama ve bokeh efektlerinin uygulanması gibi yapay destekli kamera görevlerinde yüzde 30 artış sağlıyor. Ayrıca yeni yonga seti, güvenlik özelliklerinde yapılan iyileştirmelerin yanı sıra 48 megapiksel kamera sensörlerine de destek sunuyor.

MediaTek Helio P65 yonga seti, günlük işleri yürütmek için 2,0 GHz hız değeri sunan iki yüksek performanslı Cortex-A75 çekirdeği ve altı Cortex-A55 çekirdeğini kullanıyor. Oyun oynarken tutarlı bir performans sağladığı iddia edilen şirketin kendi CorePilot kaynak kontrol sistemini kullanan yonga setinin grafik ünitesi kısmında Mali-G52 bulunuyor. Bunun yanı sıra 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 a / b / g / n / ac, Bluetooth 5.0 ve FM Radyo gibi bağlantı noktaları da yonga setinin bağlantı teknojileri de yonga setinde bulunuyor

mediatek sign

MediaTek Helio P65 muhtemelen orta sınıf telefonlarda kullanılacak, ancak şu anlık hangi telefonlarda kullanılacağı belli değil.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler