Cuma, Mart 29, 2024

Microsoft Edge’e İki Önemli Özellik Eklendi!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika Birleşik Devletleri merkezli teknoloji ve yazılım devi Microsoft tarafından geliştirilen ve internet devi Google’ın Chromium tarayıcı altyapısına dayanan internet tarayıcısı Microsoft Edge, kullanıcı tarafına yansıyacak iki yeni özelliğe kavuşmak üzere. Durum öyle ki şirketin Edge Canary sürümünde Performans Modu ve PDF Düzenleme ile ilgili özellikler keşfedildi.

Performans Modu

Microsoft Edge performance mode
Microsoft Edge'e İki Önemli Özellik Eklendi! 3

Edge Canary sürümünde şu an aktif olarak bir Performans Modu mevcut ve Ayarlar sekmesi içerisinden bunu dilediğiniz gibi aktif veya deaktif edebilirsiniz. Görünen o ki şirket düşük donanımlı cihaz sahipleri için maksimum düzeyde hızlı çalışacak bir tarayıcı sunmak istiyor.

“Performans modu, hızı, yanıt hızını, belleği, CPU ve pil kullanımını optimize etmenize yardımcı olur. Performans iyileştirmeleri, kişisel özelliklerinize ve tarayıcı alışkanlıklarınıza bağlı olarak değişebilir. “

Performans Modu özelliğini etkinleştirdiğiniz, Uyuyan Sekmeler isimli özelliği artık kullanamazsınız. Bu özellik, kontrollü bir özellik sunumunun parçasıdır ancak aşağıdaki komut satırı anahtarı kullanılarak etkinleştirilebilir.

–Enable-features = msPerformanceModeToggle

PDF’e yazı ekleyebilme (PDF Düzenleme)

Microsoft Edge add text to PDF feature
Microsoft Edge'e İki Önemli Özellik Eklendi! 4

Daha sıradan, ancak muhtemelen daha kullanışlı olan Edge Canary sürümü artık sadece PDF dosyaları üzerinde çizim yapmanıza değil, aynı zamanda bir PDF belgesine metin eklemenize de izin veriyor. Bu özellik, şu anda sadece beta kullanıcılarına sunulmakta bu durumda tam sürüm kullanan tüm kullanıcılar bu özelliğe henüz ulaşamayacaklar.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler