Cuma, Nisan 19, 2024

Microsoft, Gearbox Software’i Satın Almak İstiyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz günlerde Borderlands oyununun geliştiricisi Gearbox Software‘in Embracer Group tarafından satın alınacağı haberini yapmıştık bugün ise elde ettiğimiz bilgilerde şirkete talip olan tek kişinin Embracer Group olmadığını öğrendik ve görünen şu ki şirketi almak isteyen bir diğer kişi ise yazılım ve teknoloji devi Microsoft.

Microsoft ekibinden tanınan Brad Sams, Twitter’da Gearbox Software’in, devam eden satın alma anlaşmasıyla ilgili net haberler çıkana kadar Microsoft tarafından bu haberlerin yakın takipte olduğu açıklandı.

“Gearbox, orijinal tweet’e ilham veren şirketlerden biriydi, bence Microsoft, Gearbox’a baktı ancak anlaşmayı tamamlamadığı açıkça görülüyor,” diye yazdı Sams. Elde ettiğimiz bilgiler, yalnızca “Bu doğru” şeklinde yanıt veren Windows Merkezi Düzenleyicisi Jez Corden tarafından desteklendi.

Gearbox Software’in Embracer Group tarafından satın alınması eğer anlaşılır ve onaylanırsa, stüdyo ve ilgili fikri mülkleri için toplamda 1,3 milyar dolar değerinde ödeme yapılacak ve şirket Embracer Group’un bir parçası olacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler