Cuma, Nisan 19, 2024

Microsoft Sunucularındaki Hata Windows 10 Pro Lisanslarını Devre Dışı Bırakıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünya yazılım devi Microsoft, sunucu kaynaklı bir hata yüzünden çoğu sistemde yüklü olan Windows 10 Pro lisanslarını devre dışı bırakmaya başladı. 

Microsoft, sunduğu yazılımların orijinalliğini sağlamak adına bir takım lisans uygulamaları sunuyor. Bunlardan en bilindik olanı ise lisans anahtarı ile sunucu tarafında sağlanan eşleşmeler. Anahtarlar sunuculara gönderiliyor ve eşleşme durumunda yazılım tam olarak kullanılabiliyor. 

Ancak bugün itibari ile başlayan bir sorun, çoğu Windows 10 Pro kullanıcısını rahatsız etmiş durumda. Reddit üzerinde açılan konulara göre kullanıcılar, bilgisayarlarını açtıklarında Windows’un devre dışı kalmış olduğunu gördüler. İşletim sistemini tekrar aktif etmek isteyen kullanıcıların çabaları yetersiz kalırken aynı zamanda sürümün Windows 10 Home’a düşürülmesi uyarısı ile karşılaştılar.

windows 10 pro lisans sorunu

Microsoft desteği ise gelişen duruma karşı bir açıklama yayınladı. Açıklamaya göre yaşanan sorunun, aktivasyon sunucularında oraya çıkan bir problemden dolayı gerçekleştiği belirtildi. Durumdan etkilenen kullanıcılar ise doğrudan Windows 10 lisansı alan değil, Windows 7, 8 ya da 8.1 sürümünden yükseltme ile geçiş yapan kullanıcılardan oluşuyor. Windows 10 Pro yüklü olarak satılan aygıtlarda ise bu sorun yaşanmamış.

Önümüzdeki günlerde sorunun çözüleceğini bildiren Microsoft, kullanıcıların biraz sabırlı olmalarını belirtti. Peki sizler, bu etkinleştirme problemini yaşadınız mı?

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler