Perşembe, Nisan 25, 2024

Microsoft, Tayvan’da İlk Bulut Veri Merkezini Açıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft bugün, Tayvan’daki müşterilere Microsoft Azure, Microsoft 365, Dynamics 365 ve Power Platform hizmetleri sunmak için Tayvan’daki ilk bulut veri merkezi bölgesini açacağını duyurdu. Kuruluşlar, çok çeşitli endüstri ve düzenleyici kurum standartlarını karşılamak için Tayvan’da kullanılmayan verileri ve 90’dan fazla uyumluluk sertifikasını depolayabilir.

Microsoft Küresel Satış, Pazarlama ve Operasyonlar Müdürü konu hakkında açıklama yaptı:

Teknolojinin her yerde ekonomik iyileşmeyi ve fırsatları desteklemede oynayacağı kritik bir rol var. Microsoft, Tayvan’daki kamu ve özel sektörlerde dijital dönüşümü desteklemek için yerel inovasyonu teşvik etmeye kararlıdır. Tayvan’daki yeni yatırımımız, güçlü donanım ve yazılım entegrasyonu mirasına olan inancımızı yansıtıyor. Başkan Yardımcısı ve Başkan Jean-Phillippe Courtois, Tayvan’ın donanım üretimi ve yeni veri merkezi bölgesindeki uzmanlığıyla, 5G, AI ve IoT özellikleriyle mümkün olanı akıllı bulut ve akıllı uçta ilerletmek için daha büyük bir dönüşümü dört gözle bekliyoruz

Yeni veri merkezi bölge haberlerinden ayrı olarak, Microsoft şunları duyurdu:

  • Microsoft, 2024 yılına kadar Tayvan’da 200.000’den fazla kişiye dijital beceri sağlayacak.
  • Microsoft, AI, IoT ve uç çözümleri kapsayan gelişmiş bulut yazılım ve donanım altyapısının tasarlanması ve oluşturulmasında inovasyon için Asya’da bir merkez haline gelecek olan Tayvan Azure Donanım Sistemleri ve Altyapı mühendislik grubunu büyütecek.
Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler