Cuma, Nisan 19, 2024

Microsoft Teams’e Çağrı Birleştirme Özelliği Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım ve teknoloji devi Microsoft, son dönemlerde özellikle COVID-19 salgını sebebiyle artan uzaktan eğitim ve uzaktan çalışma çok fazla tercih edilen görüşme uygulaması Microsoft Teams’in masaüstü uygulaması, Skype Kurumsal’da bulunan lakin şimdiye kadar MT kullanıcıları tarafından uzun zamandır beklenen bir özellik kazanmaya devam ediyor.

Özellik, Skype Kurumsal’da desteklenen ancak Microsoft Teams’de henüz desteklenmeyen PSTN çağrılarını Birleştirme özelliği ve nihayet Microsoft Teams kullanıcıları bu özelliğe kavuşuyorlar. Microsoft 365 ekibinin yol haritası notlarında konu ile ilgili şu sözleri değinildi:

merge calls ms teams
Microsoft Teams'e Çağrı Birleştirme Özelliği Geliyor 2

Çağrı Birleştirme seçeneği, son kullanıcılara aktif tutulmamış birebir çağrılarını başka bir birebir çağrı veya başka bir grup çağrısıyla birleştirme yeteneği sağlar. Bu, Teams VOIP çağrıları ve PSTN çağrıları için geçerli olacaktır.

Bu özellik, çağrıları yeni grup çağrılarıyla birleştirmeyi kolaylaştıracak, bir destek durumu veya anlık toplantı için ideal bir seçim olacak. Özellik, yukarıdaki ekran görüntüsünde görülebileceğiniz üzere Diğer seçenekler düğmesinin altında mevcut olacak. Bu özellik şu anda kullanıma sunuluyor ve varsayılan olarak en son Microsoft Teams sürümünde geliyor ve masaüstü ile web uygulamalarında kullanılabilir durumda, ancak henüz mobil uygulamalarında bulunmamaktadır.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler