Çarşamba, Nisan 24, 2024

Microsoft, Üreticilerin TPM Çipi Olmadan Windows 11 Kurmasına İzin Veriyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım ve teknoloji devi Microsoft, bir TPM 2.0 yongasının Windows 11 için temel bir gereklilik olduğunda ısrar ederken, aslında OEM üreticiler için bu gereklilik konusunda çok fazla esnek davranıldığı olduğu ortaya çıkıyor. Tom’s Hardware, Microsoft’un 16 sayfalık ‘Windows 11 Minimum Donanım Gereksinimleri belgesine” (PDF) bir göz attı ve şunları not etti:

tpm requirements
Microsoft, Üreticilerin TPM Çipi Olmadan Windows 11 Kurmasına İzin Veriyor! 2

Microsoft’un “özel amaçlı ticari sistemler, özel sipariş ve özel bir görüntüye sahip müşteri sistemleri için OEM’lerin” TPM desteği etkinleştirilmeden sistemleri göndermesine izin vereceğini belirtiyor. Çin ve Rusya gibi bazı ülkelerin hiçbir sistemin TPM ile birlikte gönderilmesine izin vermemesi dikkate değer bir detay ve ilgili satır, Windows 11’deki TPM’nin, işletim sisteminin onsuz olacağı bir zorunluluktan çok Microsoft’un yaptığı bir seçim olduğunu açıkça ortaya koyuyor.

Microsoft’un yeni bir başlangıç yapma motivasyonunu anlıyor olsak da, kullanıcılar mükemmel şekilde çalışan donanımı terk ettikçe bu karar büyük olasılıkla çok fazla donanım ve zaman israfına neden olacak, sözde çevre dostu bir şirket için kötü bir karar.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler