Cuma, Mart 29, 2024

Microsoft, Windows 10X Sürümünü Daha Fazla Cihaza Getiriyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft, geliştirmeye aşina olan kaynaklara göre, Windows 10X işletim sistemini “daha da çeşitli form faktörlerine” açıyor. Microsoft, yakın gelecekte ARM destekli dizüstü bilgisayarların ve Windows 10X (modüler işletim sistemi) çalıştıran dönüştürülebilir cihazların olasılığını araştırıyor.

Windows 10, Intel, AMD ve ARM tarafından üretilen işlemcilerle yıllardır farklı form faktörlerinde çalışmaktadır.

Windows 10X Ekim 2019 tarihinde duyurulduğunda, Microsoft, olası uyumluluk sorunları ve ARM mimarisindeki öykünme sorunları nedeniyle bunu Intel yongalarıyla sınırlamaya karar vermişti.

Microsoft şimdi dahili olarak Windows 10X’i kendi donanımında test etmeye başladı, bu da bu yılın sonlarında (2021) Microsoft ortaklarından bazı ARM tabanlı cihazları görebileceğimizi gösteriyor. Microsoft’un 2022 yılına kadar Windows 10X ile kendi cihazını piyasaya sürmeyi planlamadığını belirtmekte fayda var.

149591 laptops news microsofts stripped down windows will be called windows 10x image1 xmutj6ivlo
Microsoft, Windows 10X Sürümünü Daha Fazla Cihaza Getiriyor! 2

Diğer cihaz türlerine yönelik bir genişletme harika bir harekettir ve ARM destekli cihazlar Chromebook’larla daha da yakın rekabet edebilir. Bunun nedeni, ARM yongalarının Intel veya AMD’den daha ucuz olması gerektiğidir, bu da öğrenciler / öğretmenler ve ön saflarda çalışanlar için daha uygun fiyatlı seçenekler anlamına geliyor.

Ancak, Windows 10X herkese uygun değildir ve Microsoft’un bu işletim sistemine yaklaşımı Windows RT’ye benzer olabilir. Başka bir deyişle, 10X, tamamen Microsoft Store’da bulunan web uygulamalarına (PWA) ve UWP uygulamalarına güvenerek gerçek masaüstü uygulamaları için destekten yoksun olacaktır.

Aslında 10X, web uygulamaları ile önceden yüklenmiş olarak gelen ilk işletim sistemi olacaktır. Microsoft, UWP Mail uygulamasını, Office masaüstünü, daha hafif ve daha hızlı olacak web sürümleriyle değiştirdi.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler