Perşembe, Nisan 25, 2024

Microsoft Windows’a DirectStorage API Desteği Getiriyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Mart ayında Microsoft, Xbox Series X oyun konsoluna gelişmiş yetenekler getiren yeni bir mimari olan Xbox Velocity Architecture’ı tanıttı. Xbox Velocity Mimarisi dört bileşenden oluşuyor: özel bir NVMe SSD, özel bir donanım açma bloğu, tamamen yeni DirectStorage API ve Örnekleyici Geri Bildirim Akışı (SFS). Bu dört bileşenin tümü, geliştiriciler için kullanılabilir belleği ve varlık akışını geliştirmek için birlikte çalışıyor.

Microsoft bugün DirectStorage API’lerinin Windows PC’lere geldiğini duyurdu. DirectStorage, bu kullanılabilirlik sayesinde hem PC hem de konsol için sınıfının en iyisi IO teknolojisini sağlar. Tıpkı Xbox Series X’te olduğu gibi, DirectStorage destekli bilgisayarlardaki oyunların yükleme süreleri büyük ölçüde azalacaktır.

Oyunlarda yükleme süreleri azalacak, grafikler daha ayrıntılı olacak

Bu yeni API’nin geliştireceği iki temel alan var: geçmişin sinir bozucu derecede uzun yükleme sürelerini azaltmak ve oyunların her zamankinden daha ayrıntılı ve kapsamlı olmasını sağlamak.

Microsoft, önümüzdeki yıl oyun geliştiricileri için DirectStorage’ın geliştirme önizlemesini sunmayı planlıyor ve şu anda API ve destekleyici bileşenlerini tasarlamayı / oluşturmayı bitirmek için ortaklarla birlikte çalışıyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler