Cuma, Nisan 19, 2024

Microsoft, Xbox Series X Hatalarını Gidermek için Geliştiriciler ile Çalışacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft, PlayStation 5’teki benzerlerinden daha kötü çalışan Xbox Series X oyunlarında performansı artırmaya yardımcı olmak için geliştiricilerle birlikte çalışıyor.

Capcom’un yeni nesil lansman başlığı Devil May Cry V: Special Edition, Microsoft’un ve Sony’nin konsollarının farklı performans modlarında büyük fark sergilediğini gördü. Assassin’den Creed Valhalla, Sony’nin konsolunun Series X’i geride bıraktığını gördü. Dirt 5, Series X’in 120 fps modunda çok daha düşük grafik ayarları gördü.

Bir Microsoft temsilcisi, The Verge’e yaptığı açıklamada, oyuncularının Xbox Series X oyunlarının deneyimini iyileştirmek için geliştiricilerle birlikte çalışacağını açıkladı. Temsilci, Xbox Series X ve Xbox Series S’deki bir dizi optimize edilmiş oyunla ilgili performans sorunlarının farkındayız ve en iyi deneyimi sağlamak için sorunları belirlemek ve çözmek için ortaklarımızla aktif olarak çalışıyoruz ”dedi.

“Yeni bir konsol nesline başlarken, ortaklarımız şimdi yeni nesil konsolların yapabileceklerinin yüzeyini kazıyor ve yeni platformumuzdan tam olarak nasıl yararlanacaklarını öğrenirken küçük hata düzeltmeleri bekleniyor. “Gelecekte Xbox Series X | S’nin yeteneklerini daha da keşfetmek için geliştiricilerle çalışmaya devam etmek istiyoruz.”

Xbox’ın performans sorunlarının spekülatörler tarafından iki şeyden birine bağlı olduğu iddia edildi: API sorunu veya PlayStation 5’e kıyasla Xbox Series Devkit’lerde daha düşük bir süre.

İkincisinin sağlam kanıtı var. Daha dün, Xbox patronu Phil Spencer, Xbox Series S ve Xbox Series X birimlerinin üretiminin ancak Microsoft’un belirli AMD RDNA 2.0 teknolojisini SoC’lerine dahil etmeyi beklemesi nedeniyle bu yaz başladığını açıkladı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler