Cuma, Nisan 19, 2024

Microsoft Yanlışlıkla Visual Studio Code Web’i Paylaştı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım ve teknoloji devi Microsoft, paylaştığı ve kısa süre içerisinde sildiği bir blog gönderisi içerisinde yazılım dünyasının sık bir biçimde kullandığı Visual Studio Code’un web tabanlı IDE’si olan Web Public Preview for Visual Studio Code’u duyurdu.

Şirket bugün, “Tamamen tarayıcınızda ve hesaplamayı desteklemeden çalışan yeni bir web tabanlı kod düzenleyicisi olan Web için Visual Studio Code’un önizlemesini duyuruyor. Herkes, GitHub’da ve yerel makinenizde (ve yakında Azure Repos’ta) barındırılan kaynak kodu hızlı bir şekilde açmak ve bunlara göz atmak ve küçük değişiklikler yapmak ve uygulamak için https://vscode.dev adresinde Web için Visual Studio Code’u ücretsiz olarak kullanabilecek.” dedi.

Visual Studio Code for the Web
Microsoft Yanlışlıkla Visual Studio Code Web'i Paylaştı! 2

Şirketin geliştirmekte olduğu Web tabanlı uygulaması, yerel cihazlarda ki projeler için değil, yalnızca GitHub gibi uzak depolarda bulunan projeleri yönetmek için çalışmayı hedefliyor. Microsoft, “Web için VS Kodunun bilgi işlem kaynaklarına erişimi yok, bu nedenle uygulamanızı oluşturamayacak, çalıştıramayacak veya hatalarını ayıklayamayacak ve entegre terminali kullanamayacaksınız” diye ekledi.

Hizmet, daha eksiksiz bir Visual Studio Code’un web tarafındaki deneyiminde eksiklikler görürseniz diye, GitHub Codespaces örneğine yükseltme yolunu da destekliyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler