Cuma, Mart 29, 2024

Microsoft, Yeni Bir Windows 10 Arayüzü Üzerinde Çalışıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçen yıl, Surface şefi Panos Panay Windows istemcisini ve donanımını devraldığında, Microsoft uzmanları Microsoft’un masaüstü işletim sistemine olan ilgisini yenilediğini ve büyük değişikliklerin yakında geleceğini düşünüyorlardı. Günümüze geldiğimizde ise, nihayet Surface bölüm şefi döneminde değişen bir şeylerin olacak gibi görünüyor.

Microsoft, 2021’de Windows 10 için büyük bir kullanıcı arayüzü yenilemesi sunmayı planlıyor. Bunun dışında şirket, Windows 10 mağaza uygulamaları için yeni tasarımlar da sunabilir. Microsoft tarafından yayınlanan yeni belgelere göre.

windows 10 güncelleştirmeleri 7gb alan isteyecek manşet
Microsoft, Yeni Bir Windows 10 Arayüzü Üzerinde Çalışıyor 3

Dokümantasyon, ListView, GridView, düğmeler ve dinlenme dışı durumundaki diğer öğelere (seçilen, üzerine gelindiğinde, vb.) Gelebilecek değişiklikleri (WindowsLatest aracılığıyla) gösteriyor. Yeni belgelere göre, “Yeni tasarım, XAML Windows uygulamalarını mevcut web ve mobil uygulamalarla aynı seviyeye getirecek ve Windows’a aşina görünecek”.

Tasarım tutarsızlığı, Microsoft‘un çok eleştiri aldığı bir alandır. Ve yeni tasarım fikirleri, Microsoft’un bu sorunu çözmek için yaptığı başka bir çaba gibi görünüyor. Dokümantasyonda şirket, bir geçiş anahtarının, kaydırıcının ve derecelendirme kontrollerinin görünümünü neden değiştirmeye ihtiyaç duyulduğunu da açıkladı. Şirkete göre, XAML kontrolleri web ve mobil uygulamaların nasıl geliştiğiyle tutarsızdır ve bu yeni tasarım fikirlerinin bu sorunu ele alması amaçlanmıştır. Bu değişikliklerden bazılarını aşağıdaki görsellerde görebilirsiniz.

Ancak, bu tasarım fikirlerinin yalnızca teklifler olduğunu ve test aşamasında olmadığını belirtmek gerekir; bu, Microsoft’un bu tasarım değişikliklerini Windows 10’a uygulayabileceği veya uygulamayabileceği anlamına gelir

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler