Cumartesi, Nisan 27, 2024

Microsoft, Yunanistan’a Büyük Bir Yatırım Yaptı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft bugün, son 28 yılda Yunanistan’a yaptığı en büyük yatırımı duyurdu. “GR for GRowth” girişiminin bir parçası olarak Microsoft, ülkede bir Microsoft Bulut bölgesi kuracak yeni veri merkezleri oluşturacak. Microsoft ayrıca 2025 yılına kadar Yunanistan’da yaklaşık 100.000 kişiye dijital teknolojiler konusunda beceri kazandıracak.

Yeni Yunanistan veri merkezi bölgesi ile Microsoft artık dünya çapında 63 bulut bölgesine sahip. Alpha Bank, Eurobank, National Bank of Greece, OTE Group, Piraeus Bank, Public Power Corporation (DEI) faaliyete geçtiğinde yeni bulut veri merkezi bölgesini kullanmayı planlıyor.

“Önemli bir farkla, bu, burada faaliyet gösterdiğimiz 28 yılda Microsoft’un Yunanistan’da yaptığı en büyük yatırım. Bu kısmen, dünya lideri veri merkezi teknolojimizin Yunanistan ekonomisinde yeniliğe ve büyümeye yardımcı olabileceğine olan güveni yansıtır. Ayrıca, bu büyük yatırım, Yunanistan’ın geleceği, ileriye dönük hükümeti ve ülkenin devam eden ekonomik toparlanması konusundaki iyimserliğimizi yansıtıyor ”

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler