Cuma, Nisan 19, 2024

Minecraft Dungeons Launcher, Emekliye Ayrılıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Minecraft Dungeons‘ın bilgisayar tarafındaki özel başlatıcısı, Dungeons ve Minecraft: Java Edition’ı aynı yerden başlatmanıza olanak tanıyan yeni bir “Birleşik Başlatıcı” adına kullanımdan kaldırılıyor ve Microsoft’a ait şirket Mojang Minecraft’ı bilgisayarda oynarken çalıştırabileceğiniz başlatıcıları tek bir çatı altında toplamayı hedefliyor

Minecraft Dungeons, bu değişikliğe kadar Microsoft Store’dan satın alınmadığı sürece kendi başlatıcısına sahip olan Minecraft’ın bir farklı sürümüdür. 18 Ocak tarihinden itibaren, Dungeons’ın bilgisayardaki Microsoft Store dışı sürümü yalnızca yeni Birleşik Başlatıcı’dan (kendisi Java başlatıcısının bir güncellemesidir) başlatılabilir. Mojang, değişikliğin dosyaları kaydetmeyi etkilememesi gerektiğini ve başlatıcıda oturum açmak için bir Microsoft hesabının veya bir Mojang hesabının kullanılabileceğini söylüyor.

UnifiedLauncher
Minecraft Dungeons Launcher, Emekliye Ayrılıyor 2

Değişikliklerden sonra Minecraft’ı bilgisayarda oynayabileceğiniz kalan yerler:

  • Minecraft Windows 10 Edition (bazen Minecraft veya Minecraft: Bedrock Edition olarak adlandırılır) Microsoft Store üzerinden kullanılabilir.
  • Minecraft: Java Edition, Birleşik Başlatıcı üzerinden kullanılabilir, ancak şimdilik güncelleme yapmadan da oynayabilirsiniz.
  • Minecraft: Education Edition (oyunun okullar için özel sürümü) kendi başlatıcısı aracılığıyla kullanılabilir.
  • Minecraft Dungeons (bir Minecraft yan ürünü), Bilgisayar için Xbox Game Pass kullanıyorsanız veya oradan satın aldıysanız, Birleşik Başlatıcı’da veya Microsoft Store’da kullanılabilir.
  • İki Minecraft oyununu başlattığınız yerde birleştirmek, birçok farklı Minecraft türü üzerinde kafa karışıklığına yardımcı olmuyor, ancak hem Minecraft Dungeons hem de Minecraft: Java Edition oynamaktan hoşlananlar için artık biraz daha kullanışlı.
Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler