Perşembe, Nisan 18, 2024

Minisforum Neptune HX90G Mini PC Duyuruldu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Mini PC pazarı artık başlı başına bir sektör haline gelmiş durumda. Pazarı sürekli genişletmeye devam eden markaları iddialı modellerini de görmeye alıştık. İşte bu şekilde iddiasını konuşturacak yeni mini PC modellerinden birisi de  Minisforum Neptune HX90G oldu.

Mini bir model olmasına karşın içerisinde yok yok diyebileceğimiz seri için yeni detaylar açıklandı. Henüz detaylı tanıtım yapılmamış olsa da önemli bir kaç bilgiyi daha almış olduk.

Minisforum Neptune HX90G için Teknik Özellikleri  Nasıl Olacak?

Yeni nesil mini PC’nin içerisinde 3 farklı seçenek olarak AMD Ryzen 9 5900HX, AMD Ryzen 9 6900HX ve henüz modeli belli olmayan bir Intel Alder Lake serisi işlemci olacağı açıklandı.

Performans konusunda çok iyi değerlere sahip olan işlemcilerin hangisi seçilirse seçilsin yanında grafik biriminde ise Radeon RX 6650M GPU birimi olarak karşımıza çıkacak.

Lehimlenmiş ve değiştirilemez olan grafik biriminin ve CPU biriminin soğutulması için ise seriye iki fanlı büyük bir soğutucu eklenmiş.

Minisforum Neptune HX90G

Boyutlar küçük ama soğutucu, mini PC’nin boyutlarını sonuna kadar zorluyor desek yeridir. Öyle ki soğutucu üzerinde çift fan ve 7 adet ısı borusunun yer aldığı açıklandı. Yeterli olmuş mu derseniz markanın söylediğine göre yeterli olmuş.

Minisforum Neptune HX90G tam performans çalışıyor olsa bile soğurucu performansı yeterli dendi. Tabii ki bunu tanıtımda değil de kullanıcı testlerinde görmek lazım. Zaten soğutucu kısmında ek olarak bir de sıvı metal artısı var.

Minisforum Neptune HX90G

Hem CPU hem de GPU üzerinde sıvı metal kullanılması, ısı sorununun çözülmesine büyük oranda katkı sağlamış gibi gözüküyor.

Neptune HX90G için diğer detaylar ne zaman açıklanacak ya da satışlar ne zaman başlayacak bilemiyoruz. Bunun için açıklamaları bekleyeceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler