Çarşamba, Mayıs 8, 2024

MIUI için Veda! Xiaomi’den Yeni Video Geldi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Xiaomi ekosisteminin vazgeçilmez arayüzü MIUI için yolu sonu geldi. Xiaomi’nin kendi adını taşıyan akıllı telefonları, Redmi modelleri ve POCO modellerinde yer alan arayüz yerini HyperOS işletim sistemine bırakacak.

Ekim ayında zaten yeni işletim sistemi için duyuru yapıldığını görmüştük. Kademeli bir şekilde yeni işletim sistemine geçiş yapılacağı da açıklanmış ve hatta güncelleme alacak ilk modeller de duyurulmuştu.

Şimdi ise Xiaomi MIUI arayüzünün gelişimi anlatan ve sonucunda yeni işletim sistemiyle karşılaştığımız süreci gösteren bir veda paylaşımı yaptı.

Adım Adım HyperOS!

Paylaşılan video alıştığımız kısa videolar gibi değil. 3 dakikalık bir süreye sahip olan videoda ilk arayüz V1 ile süreç başlıyor. 2010 yılında çıkan ilk arayüzün görüntülerine baktığımız zaman, günümüzle arasında bir uçurum olduğunu görmekteyiz.

Hemen sonrasında V2, V3, V4 ve V5 geliyor. İlk büyük değişim ise 2015 yılında MIUI 6 ile gerçekleşiyor. Çok daha renkli ve işlevsel bir arayüzle karşılaşıyoruz.

HyperOS

Videoda da değişim net olarak ortaya konulmuş. Yeni sürümler ile eski sürümler arasındaki farkı gördüğünüz zaman markanın ne kadar ilerleme sağladığını da anlayabiliyoruz.

Asıl mesele ise video sonunda. HyperOS karşımıza çıkıyor. Xiaomi bundan sonraki süreçte de yeni işletim sistemiyle devam edeceğini bir kez daha vurgulamış.

Bu güzel veda paylaşımından sonra artık sürecin hızlanacağını düşünüyoruz. Belirlenen modeller için HyperOS güncellemeleri 2024 itibariyle başlayacak. Tüm cihazlar için yeni işletim sisteminin dağıtımının ne zaman tamamlanacağı ise belirsiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler