Perşembe, Mart 28, 2024

Motorola Edge 30 Pro Tanıtıldı: Teknik Özellikleri Neler?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çin merkezli teknoloji üreticilerinden Lenovo’nun sahibi olduğu Motorola, bugün gerçekleştirdiği bir lansman etkinliğinde Motorola Edge 30 Pro isimli akıllı telefonunu nihayet tanıttı. Akıllı telefon geçen sene tanıtılan Motorola Edge 20 Pro’nun halefi ve donanım tarafında en güncel teknolojileri ve heyecan verici yeni özellikleri sunuyor.

Akıllı telefon hem Avrupa pazarında hem de Hindistan pazarında resmi olarak satışa sunulacak. Şimdi gelin Motorola Edge 30 Pro’nun teknik özelliklerine bir göz atalım.

Motorla Edge 30 Pro teknik özellikleri neler?

Moto Edge 30 Pro, 10-bitlik 20:9 en boy oranına ve 144Hz yenileme hızına sahip 6.7 inçlik Full HD+ P-OLED ekran ile birlikte geliyor. 8GB LPPDR5 RAM ve 128GB UFS3.1 dahili depolama alanı sunan akıllı telefon gücünü Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 1 yonga setinden alıyor.

Moto Edge 30 Pro
Motorola Edge 30 Pro Tanıtıldı: Teknik Özellikleri Neler? 2

Kamera

Akıllı telefonun görüntü işleme tarafına gelecek olursak arka tarafta üçlü bir kamera kümesi bizleri karşılıyor; OIS (Optik Görüntü Sabitleme) ve f/1.88 diyafram aralığına sahip 50MP çözünürlüğünde ana kamera, f/2.2 diyafram aralığına sahip 50MP çözünürlüğünde ultra geniş açılı kamera ve 2MP çözünürlüğünde derinlik algılayıcı kamera bu kümenin içerisinde yer alıyor. Amiral gemisi segmentindeki akıllı telefonun ön tarafında 60MP çözünürlüğünde özçekim kamerası da bulunuyor.

Batarya

USB Type-C girişine sahip akıllı telefon enerjisini 68W şarj desteğine sahip 4800 mAh’lik bataryadan alıyor. Akıllı telfeon 15W hızında kablosuz şarj desteğine de sahip.

İşletim Sistemi ve yazılım desteği

Motorola Moto Edge 30 Pro, kutudan çıktığı haliyle Google’ın Android 12 işletim sistemini çalıştırıyor olacak ve iki sene boyunca üç ayda bir güvenlik güncelleştirmelerini kesintisiz alırken Android 13 ve Android 14 işletim sistemleri (iki büyük Android güncellemesi) güncellemesi alacak.

Renk seçenekleri ve koruma

Cosmos Blue ve Stardust White olmak üzere iki renk seçeneğinde karşımıza çıkan Moto Edge 30 Pro’nun arka tarafı Gorilla Glass 5 tarafından korunuyor ayrıca suya ve suç sıçramalarına karşı IP52 koruma sertifikasına sahip.

Kesintisiz ve hızlı bağlantılar için Bluetooth 5.2 teknolojisine sahip olan akıllı telefon Lenovo tarafından geliştirilen ThinkShield for Mobile desteğine sahip ve biyometrik kimlik doğrulama tarafında çerçeveye monte edilmiş parmak izi tarayıcısı sunuyor.

Motorola Moto Edge 30 Pro fiyatı ne kadar?

4 Mart 2022 tarihinden itibaren Hindistan’da FlipKart’ta ve çeşitli perakendeci mağazalarda satışa sunulacak olan akıllı telefon Hindistan’da 49,999 Rupi fiyat etiketine sahip olurken Avrupa’da 12GB RAM ve 256GB depolama alanına sahip yapılandırması 799 Euro fiyat etiketine sahip olacak.

Motorola Moto Edge 30 Pro’nun ükemizde satışa sunulup sunulmayacağını henüz bilmiyoruz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler