Cumartesi, Nisan 20, 2024

Motorola RAZR Ekranı, Bir Haftalık Kullanımdan Sonra Hem Kırılıyor Hem de Soyuluyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

2019 yılının Kasım ayında Motorola, merakla beklediğimiz Motorola RAZR isimli katlanabilir telefonunu duyurmuştu. Telefon Galaxy Fold’dan daha ucuz bir fiyat etiketine sahipti ve 2000’li yılların başında pazarlara hakim olan orijinal RAZR telefonuna dayandığından ötürü popüleritesi yüksekti.

Son zamanlarda telefon satışa çıktı ve kendisinden hayal kırıklığı dolu geri bildirimler almaya başladık. Çünkü cihazın tasarımı kontrollü ortamlarda yapıldı ve herkes gerçek dünyada daha iyi sonuçlar bekledi.

Ancak, ekranın kırılması ve soyulmasının ilk raporu bugün daha erken bir vakitte ortaya çıktığı için Motorola’nın lehine suçlama yapılmadı. Inputmag bugün telefon ile ilgili sorunu vurgulayan bir makale yayınladı.

Makale içerisinde, Motorola RAZR’ı yaklaşık bir hafta kullandıklarını ve ekranın telefon kasasında soyulmaya neden olduğunu belirttiler:

Anlayabildiğim kadarıyla, Razr’ın ekranı bu sabah ve öğleden sonra mükemmel durumdaydı. Hatta saat 17: 18’de ET’de bir arkadaşım için Razr’ın fotoğrafını çektim ve katında hiçbir hasar olmadı.

Ve sonra gördüm.

Bir zamanlar Queens’ten Manhattan’a 45 dakikalık tren yolculuğum sırasında saat 15:08 ET’de kalan Razr’ın ekranı katlandı. Bunun nasıl olduğu hakkında hiçbir fikrim yok, ama bunun etkiden kaynaklanmadığına söz verebilirim; telefon benim ön kot cebinde tüm sürüş kapatıldı ve cihazın herhangi bir yerinde görünür bir hasar yoktur. (Ve hayır, kot pantolonum çok sıkı değil.)

haydaa motorola
Motorola RAZR Ekranı, Bir Haftalık Kullanımdan Sonra Hem Kırılıyor Hem de Soyuluyor 2

Inputmag, sorunun yapıştırıcının gevşemesine ve ekranı vermesine neden olan ani sıcaklık değişikliğinden kaynaklanabileceğini belirtti.

Düşünebilmemin tek nedeni sıcaklıktaki bir değişiklik. Dün telefonu sekiz fotoğraf çekmek için kullandım. Onunla çekim yaparken 28 ila 30 derece Fahrenheit sıcaklıkları olan dondurucu bir gündü.

Sonra, eve getirdim ve toplamda bir saatten az bir süre için oynadım. Dairem sıcak, ama sıcak değil. Isı açık, ama ben terlemiyordum ya da hiçbir şey.

30’lu yaşların üstündeki 40’lı yılların altındaki hava ile yapıştırıcıyı gevşemiş olabilecek bir tür reaksiyonu tetikleyebilirdi. Katlamanın ekranın en zayıf noktasının olduğu gerçeğine ekleyin – Galaxy Fold ve Galaxy Z Flip gibi diğer katlanabilirlerde bulunan kırışma miktarını azaltmak için ekran aslında telefonun “çenesine” itilir – ve , felaket için bir reçete.

Bu durumda, Motorola’nın elinde ciddi bir kusur var. Yine, Razr asla düşürülmedi ve asla ıslak, nemli veya hatta sıvıya yakın değildi (sonuçta suya dayanıklı değildir).

Motorola bu konu hakkında yorum yapmadı. Ancak, daha önce bir çift kullanımdan sonra birkaç Galaxy Z Flip telefonun nasıl kırıldığını bildirdiğimiz gibi, katlanabilir telefonlarla ilgili bir sorun gibi görünüyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler