Cumartesi, Nisan 20, 2024

Mozilla CEO’su Chris Beard, Yıl Sonunda İstifa Edecek

Paylaş

silkroad gaminggentr

Chris Beard, blog yazısı aracılığıyla bugün 2019’in sonunda Mozilla Corporation CEO’su olarak görevinden istifa etme planlarını açıkladı. Beard, 2004 yılında Web Yazılım şirketine katıldı ve o zamandan beri bir çalışan olarak kaldı, 2013 hariç, Greylock’un “ikametgahında yönetici ” olmak için ayrılırken danışman olarak kaldı.

Beard, aynı yılın Temmuz ayında tam zamanlı genel müdür olarak görev yapan Nisan 2014’te Mozilla’nın geçici CEO’su olarak atandı. Şirket, tarayıcı pazar payının büyük kısmını Google ve Apple’ın beğenisine düşürdükten sonra, son yıllarda bir canlanma hali gördü. Firefox, şirketin güvenlik araçlarında olduğu gibi geçen yıl bir rönesans olayına girdi.

Beard, “Bugün ürünlerimiz, teknolojimiz ve politika çabalarımız piyasada her zamankinden daha güçlü ve daha rezonansa giriyor ve çalışmalarımızı beslemek için önemli yeni organizasyonel yetenekler ve finansal güç oluşturduk” dedi.

“Yeni gizlilik ileri ürün stratejimizden İnternet Devleti gibi inisiyatiflere kadar, insanları bağlı yaşamlarını kontrol altına almak ve geleceği şekillendirmek için daha da fazlasını yapmak için ileriye dönük büyük fırsat ve zorlukları görmeye hazırız. internet için kamu yararına. ”

chris beard nick saban texas tech national championship

Yıl Sonuna Kadar Çalışmaya Devam Edecek

Mozilla şu anda CEO koltuğu için bir yedek arıyor ancak Beard yıl sonuna kadar kalmayı kabul etti. Yönetici Başkanı Mitchell Baker, gerekirse kendi görevinden geçici bir role atanmayı kabul ettiğini belirtti.

“Chris’in görev süresinin başarılarından biri, bugün Mozilla Corporation’ın gücü ve derinliğidir. Takım güçlü. Kuruluşumuz güçlü ve geleceğimiz fırsatlarla dolu. Kesinlikle, bugünün dünyasının ve Mozilla’nın çoğunu Mozilla’ya getiren, çevrimiçi yaşamı iyileştirme fırsatlarının zorlukları. Şahsen derinden Mozilla’ya odaklanmaya devam ediyorum. Chris’in görev süresi boyunca burada olacağım ve görev süresinin bitmesinden sonra da burada olacağım. Mozilla’ya ve çevrimiçi yaşamı iyileştirmeye ve insanlar için iyi olan yeni teknik yetenekler geliştirmeye ciddi katkılar sağlamayı taahhüt ediyorum. ”

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler