Çarşamba, Nisan 24, 2024

MSI, 12.Nesil Intel İşlemcili Gaming Desktop Modellerini ve Yeni Oyuncu Monitörlerini Duyurdu

Paylaş

silkroad gaminggentr

MSI, daha çok laptop modelleriyle tanınan bir bilgisayar markası haline gelmiş olsa da aslında sadece laptop modelleri yok. Markanın masaüstü bilgisayar serilerinde de çok iddialı ürünler var. İşte bu seriler için yeni bir güncelleme de yapıldı. 12.nesil Intel işlemcilerle güncellenen yeni modellerin duyurusu yapıldı.

Üstelik marka bununla da kalmadı ve yeni oyuncu monitörleri için de duyuru gerçekleştirdi. Dilerseniz markanın yeni ürünlerine bir göz atalım.

12.Nesil Intel İşlemcilerle MSI Gaming Desktop Serisi!

Yeni MSI Gaming masaüstü bilgisayar modelleri, Intel’in son nesil işlemcileriyle beraber geliyor. 12.nesil Alder Lake işlemcilerinin sunmuş olduğu hibrit yapı karşımıza çıkıyor. Intel 7 teknolojisiyle üretilen işlemciler, P-core performans çekirdekleri ve E-core verim çekirdekleriyle kendisini gösterirken, çoklu işlem birim performansı için %47’lik bir artış sağlandığını görüyoruz.

Sadece oyun performansı olarak değerlendirecek olursak bu yeni serilerin, eski serilere göre %13 oranında da daha iyi bir performans gösterdiği net olarak gözüküyor.

MSI

Performans ve verimlilik konusunda daha iyi olan işlemciler, DDR5 RAM desteği sayesinde de DDR4 bellek tipine göre %60’a kadar daha hızlı bellek performansı vererek öne çıkabiliyor.

İşte MSI’ın yeni masaüstü modellerinde de 12.nesil Intel işlemcilerin bu avantajlarını görüyoruz. Peki markanın yeni modelleri hangileri? Baktığımız zaman 3 modelin öne çıktığını görüyoruz. En iddialısından başlayalım.

MEG Aegis Ti5 12.nesil

MSI’ın G.A.M.E Unlimited ruhunun yeni amiral gemisi modellerinden biri olan MEG Aegis Ti5, tam bir performans canavarı. Intel Core i9-12900K serisi işlemcilerden güç alan yeni bilgisayar, ekran kartı kısmında ise NVIDIA RTX 3090 ile beraber geliyor.

Sistem içerisinde maksimum verimliliği sağlamak adına soğutma konusunda da MSI’ın özel soğutma sistemi olan Silent Storm Cooling 4 teknolojisi kullanılmakta. Bu sayede güçlü seri, her zaman serin tutulabiliyor.

Görsel yönü de bir hayli üst düzey olan bilgisayarın, LCD paneli üzerinden animasyonlarını özelleştirmek mümkün. Bunun dışında dünyanın ilk HMI Gaming Dial sistemiyle beraber performans ayarlarının da anında değiştirilmesine izin veriliyor.

MEG Aegis Ti5 12.nesil Özellikleri

  • İşlemci: Intel Core i9-12900K
  • Ekran Kartı: NVIDIA RTX 3090 serisi ekran kartı
  • RAM: 128 GB DDR5 4400 MHz Maksimum, 4X U-DIMMs
  • SSD: 2XPCIe Gen 4 + 1xSATA/PCIe Gen4
  • HDD: 1 X 3.5 sürücü yuvası + 2 X 2.5 sürücü yuvası
  • Bağlantı: Wi-Fi 6E AX2211

MSI

MEG Trident X 12.nesil

Bir diğer yeni seri ise MEG Trident modeli oldu. Biraz daha kompakt yapısıyla dikkat çeken bu seride de hem güçlü işlemci hem de güçlü bir soğutma sistemi bir arada geliyor.

Kompakt yapısına karşın Silent Storm 3 soğutma sistemiyle beraber gelen seri, önceki nesle oranla ısı yayılma alanını %26 oranında genişletiyor. Böylece sistem sürekli serin kalıyor ve yüksek performansta çalışabiliyor.

MEG Trident X 12.nesil Özellikleri

  • İşlemci: Intel Core i7-12700K
  • Ekran Kartı: NVIDIA RTX 3090 serisi ekran kartı
  • RAM: 64 GB DDR5 4400 MHz Maksimum, 2X U-DIMMs
  • SSD: 1XPCIe Gen 4 + 1xSATA/PCIe Gen4
  • HDD:  2 X 2.5 sürücü yuvası
  • Bağlantı: Wi-Fi 6E AX2211

MSI

MAG Codex X5 12.nesil

Görüntüye biraz daha önem verenler için tercih edilebilir bir seri olacak olan MAG Codex, özelleştirilebilir RGB artısı ve camdan oluşan yan paneliyle dikkat çekmekte. En yeni işlemciler ve en yeni ekran kartlarıyla gelen seri, kesintisiz bir oyun keyfi sunması adına oldukça başarılı.

MAG Codex X5 12.nesil Özellikleri

  • İşlemci: Intel Core i9-12900K
  • Ekran Kartı: NVIDIA RTX 3090 serisi ekran kartı
  • RAM: 128 GB DDR5 4400 MHz Maksimum, 4X U-DIMMs
  • SSD: 2XPCIe Gen 4 + 1xSATA/PCIe Gen4 + 1XSATA/PCIe Gen3
  • HDD: 2 X 3.5 sürücü yuvası + 2 X 2.5 sürücü yuvası
  • Bağlantı: Wi-Fi 6E AX2211

MSI

MSI’ın 12.nesil işlemcilerle güncellenmiş olan yeni masaüstü bilgisayar modellerinin G.A.M.E Unlimited yapısında olduğunu da bir kez daha hatırlatalım. Merak edenler için bunu da açıklayalım.

G.A.M.E Unlimited Nedir?

Eğer bilgisayar toplama konusunda bir deneyiminiz yoksa, MSI’ın en iyi şekilde hazırlanmış olan sistemleri sizin için ideal bilgisayarlar olacaktır. G.A.M.E Unlimited konseptiyle sunulan ve MSI tarafından hazırlanmış sistemleri tak çalıştır olarak kullanabiliyorsunuz.

Üstelik bu hazır sistemlerde MSI tarafından sunulan yazılımları da rahat bir şekilde kullanabiliyorsunuz.

Yeni Nesil Oyuncu Monitörleri

MSI sadece 12.nesil Intel işlemcilerle güncellenmiş olan masaüstü bilgisayar modellerini duyurmadı. Bunun yanında yeni ekran modelleri için de duyuru yapıldı. Üstelik bu kez ekranlarda kullanıcıların istediği gibi renk ve görüntü kalitesi ön plana çıkarıldı.

Artık insanların renk performansına da büyük önem gösterdiğini tespit eden MSI, bu yönde monitörlerini de güncellemiş durumda. Birçok ödül alan ve her modelinin adı öne çıkan MSI QD serisi de bu noktada yenilenen serilerden biri oldu.

MSI

QD üstün renk sadece Quantum DOT teknolojisiyle donatılmasıyla değil, renk kalibrasyonunu optimize etmesini sağlayan yazılımıyla öne çıkıyor. Bu yeni yapı oyuncuların en iyi renklere ulaşmasını sağlıyor.

QD üstün renk destekli monitörler için ilk MPG modeli ise MPG Artymis 273CQRX-QD ve MPG Artymis 273CQR-QD serileri olacak.

Ayrıca MEG 341 Mini LED serisi de bu yeni liste içerisinde yer almakta. MSI’ın dünyaca ünlü panel üreticisi olan AUO ile yaptığı işbirliği sonucunda sunulan monitör, AUO AmLED çözümüne sahip dünyanın ilk 34 inç monitörü.

MSI

800R merkez kavis ve 1000 nit parlaklık artılarının dışında seri HDR100 desteğiyle de öne çıkacak gibi duruyor.

Konsol Oyuncuları da Unutulmadı

Tüm bu yeni ürünler içerisinde konsol oyuncularının da unutulmadığını görüyoruz. MSI konsol oyuncularının, hem yüksek tazeleme hızlarına hem de yüksek çözünürlük değerlerine ulaşmalarını sağlayacak yeni monitör serilerinin geleceğini de duyurdu.

Yeni ekranlar bir yana MSI konsol sahipleri için şimdiden benzersiz KVM 3.0 özelliğini sunuyor. Bu özellik konsol kontrolcüsüyle ile monitör OSD ayarlarına ve makro tuş atamalarına ulaşılmasını sağlamakta. Böylece oyundan çıkmaya gerek kalmadan ayarlarınızı yapabileceksiniz.

MSI

Şu an için bu özellikle beraber konsol sahipleri için de en iyi çözümlerden biri 4K 144Hz konsol keyfi yaşatacak MSI Optix MPG321UR-QD olarak gözüküyor.

Bu ekranla beraber 4K çözünürlük desteği, HDMI 2.1 artısı ve 144 Hz tazeleme hızı artısına ulaşıyorsunuz. Aynı zamanda yukarıda bahsettiğimiz KVM 3.0 desteği de monitörün en büyük artıları arasında.

MSI

Fakat yine de TV kadar büyük bir ekran tercih etmek isteyenler için de güzel bir haber verildi. MSI, 2022 yılında 55 inç OLED bir ekran sunacağını da duyurdu.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler