Salı, Nisan 23, 2024

MSI Arc A380 Ekran Kartı Duyuruldu! Özellikleri Nasıl?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Intel, artık ekran kartı pazarında da söz sahibi. Bir bir bu alandaki yatırımlar açıklanıyor. İlk masaüstü modeli olan Arc A380 ise dünyaya açılacak gibi gözüküyor. Öyle ki şimdi de MSI Arc A380 ekran kartı modeli ortaya çıktı.

Hatırlarsanız yeni ekran kartı için ilk olarak GUNNIR özel modelini gördük. Sonrasında ASRock geldi. Şimdi de MSI’ın adım atması, artık Intel’in ekran kartlarının dev markalar tarafından da benimsendiği anlamına gelir.

Tabii ki bu henüz Intel için ilk model ve daha çok Çin pazarına özel. Detaylardan söz edeceğiz ama gelin önce şu karta bir bakalım.

MSI Arc A380 Ekran Kartının Özellikleri

Yeni ekran kartı çift fanlı bir tasarımla geliyor. Düşük profilli bir ekran kartı ve giriş seviyesi bir model ama MSI kartta iki adet fan kullanmayı tercih etmiş.

Ön kısımda MSI yazısının yer aldığı fanlar dışında çok sade bir tasarım var. Kartın teknik özellikleri açısından ise olduğu gibi referans modeli yansıttığını belirtelim.

6 GB GDDR6 15.5 Gbps bellek, 2000 MHz saat hızı, 75W TDP değerinin karşımıza çıktığı ekran kartının diğer özel modellerden biraz daha farklı bir yönü var.

Öyle ki MSI bu kartı, hazır bir sistem içerisinde kullanmış. Harici olarak kartı sunmak yerine Çin’de satışa sunulan hazır sistemde yeni ekran kartını görüyoruz. Giriş seviyesi PC modellerinde işlemci olarak da 3 ayrı seçim şansının bulunduğunu ekleyelim.

MSI Arc A380

Kullanıcılar bu ekran kartıyla beraber Intel Core i3-10105F, i5-10400F, i5-12400F işlemcilerini tercih edebiliyor. Fiyatlar ise dolar kuruna çevrildiği zaman 530 dolardan başlıyor.

MSI bu kartı harici olarak satmayacak diye düşünüyorum. Diğer taraftan asıl merak ettiğim yeni Intel ekran kartının Çin’den dışarı çıkma durumunun olup olmadığı.

MSI Arc A380

Özel modeller de gelmeye başladı ama seriler hep Çin’e özel olarak sunuluyor. Avrupa pazarına bu modeli getiren bir üretici çıkmadı. Henüz yok.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler