Cuma, Nisan 19, 2024

MSI Optix MPG27CQ Monitör İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Merhaba değerli PC Hocası takipçileri, birbirinden farklı incelemeleri gerçekleştirdiğimiz hocanın masasında yeniden birlikteyiz. Bugün sizlerle kavisi ve üstün özellikleri ile dikkat çeken ödüllü MSI Optix MPG27CQ monitör incelemesi gerçekleştireceğiz.

MSI’ın oyunculara özel geliştirdiği ve geri bildirimleri ile dikkat çeken yeni monitörüne gelin yakından bakalım.

Tasarım

MSI Optix MPG27CQ, bir oyuncu monitörü olarak karşımıza çıkıyor. Bu oyunculuk temasını da monitör tasarımına güçlü  bir şekilde yansıtan MSI bu konuda ciddi bir başarı elde etmiş diyebiliriz. Her ne kadar oyun temalı tasarımların daha asi, keskin ve hacimli hatlara sahip olduğu bilinse de MSI, bu monitöründe daha zarif ancak aynı oranda asi yapıyı korumuş. Bu bağlamda da ilk dikkat çeken şey kavisli yapı ve ince çerçeveler oluyor.

msi mpg27cq gaming monitor

MSI Optix MPG27CQ, gerçekten çok ince bir çerçeve ile bizleri karşılıyor. Neredeyse yok kıvamında tasarlanan çerçeve, sizi oyun esnasında ekrana daha çok çekiyor. Alt çerçevenin de ortalama çerçevelere nazaran ince olduğunu belirtebiliriz çünkü mevcut kalınlık monitörün sahip olduğu bildirim ışıklarından dolayı geniş tutulmuş. Bu bölümde monitöre eklenen aydınlatma panelleri RGB desteği ile sizlere oyun içerisinde daha aktif bir deneyim sunuyor ki teknik detay kısmında buna daha yakından değineceğiz. 

msi mpg27cq gaming monitor 009

RGB aydınlatmaya değinmişken monitörün alt çerçevesinde 5 bölüm halinde ve arka panelde de tasarımsal bir aydınlatma alanı mevcut. Oynadığınız oyun içerisindeki davranışlara ve tercih ettiğiniz ayarlara göre RGB aydınlatma sağlayan bölümler, monitöre etkili bir dinamiklik katıyor.

msi mpg27cq gaming monitor 008

Monitörün kavisli bir yapıya sahip olduğunu belirtmiştik. 27 inçlik ekran boyutu ile gelen MSI Optix MPG27CQ, bu genişliği ağır yapısı ile tamamlıyor. Oldukça ağır olan monitör 7.6 kilogram ile dikkat çekiyor. Bu ağırlığa rağmen kullanım türüne göre farklı ayarlamalara imkan tanıyan monitör; yükseklik, eğim ve sağa sola görüş açılı ayarlamalara imkan tanıyor. Monitör kavisli olduğu ve oyun odaklı olduğu için ise herhangi bir dikey çalıştırma ya da ayarlama desteği sunmuyor.

MSI Optix MPG27CQ, görüntüleme üzerinde de kullanıcıya çeşitli özelleştirme imkanı sunan desteklere sahip. Bu özelleştirmelerin ilk ayağı ise monitör üzerinde bulunan joystick ile gerçekleştirilebiliyor. Alıştığımız düğmeli yapıyı terk eden MSI, tek bir joystick ile tüm ayarlamalara olanak tanıyan bir sisteme geçiş yapmış bulunuyor. Oldukça kolay ve etkili olan bu yöntemi sevdiğimizi belirtelim. Harici olarak ise MSI Gaming App OSD yazılımı ile monitör ile ilgili tüm ayarlama ve özelleştirmeleri de yönetebilme imkanınız mevcut. 

msi mpg27cq gaming monitor 005

Son olarak monitörün giriş çıkışlarına değinelim ve teknik detaylara geçiş yapalım. MSI Optix MPG27CQ monitör görüntüleme giriş çıkışlarında güncel bağlantı birimlerine destek sunuyor. Bu açıdan monitör üzerinde 2 adet HDMI girişi ile 1 adet DisplayPort yuvası bulunuyor. Eski teknolojiler olan DVI ve VGA portları ise mevcut değil. Öte yandan üzerinde 3 adet USB 3.1 yuvası barındıran monitör, bu yuvalardan birini PC ile gerekli iletişimi kurmada kullanıyor. Ses giriş çıkışlarında da birer adet kulaklık ve mikrofon giriş bulunuyor. 

msi mpg27cq gaming monitor 011

Şimdi gelin monitörün teknik detaylarına değinelim.

Teknik Detaylar

MSI Optix MPG27CQ monitör, bir oyuncu monitöründen beklenen tüm performans ve özellikleri sunabilecek düzeyde bir monitör olarak karşımıza çıkıyor. Monitör, 27 inçlik VA panel kullanıyor ve kullandığı panelde maksimum 2K (2560 x 1440) çözünürlük sunabiliyor. Full HD oyunculuktan 4K oyunculuğa geçiş yaptığımız şu dönemde geri ve ileriye dönük güncel çözünürlük olan 2K çözünürlük, bu monitörde eksik bırakılmamış.

msi mpg27cq gaming monitor 012

16:9 görüntü formatı ile gelen monitörün dikkat çeken diğer özelliklerinde 144Hz ekran yenileme oranı ve 1ms tepkime oranı öne çıkıyor. 16.7 milyon renk ile geniş bir skalaya sahip olan monitör, renk kodlamasında da %100 NTCS ile %115 sRGB gamut oranları ile çok canlı ve doğru renk tonları sunuyor. Üstelik mavi ışık azaltma ve Anti-Flicker titreşim azaltma desteğine de sahip olan monitör, uzun kullanım sonunda gerçekleşen göz yorgunluğunu da büyük oranda azaltıyor. Monitörün FreeSync desteği de mevcut.

Teknik detaylar kısmında dikkat çeken en önemli başlığı sona sakladık zira bu monitörü bir adım öne çıkaran şeyin bu olduğunu düşünüyoruz. MSI Optix MPG27CQ monitör GameSense özelliği ile öne çıkan bir monitör. Peki GameSense nedir?

msi mpg27cq gaming monitor 008

GameSense sistemi, monitörün alt çerçevesinde ve arka kısmında bulunan RGB panellerin oyunlar ile etkileşimli olarak çalışması durumu olarak tanımlanıyor. Bu bağlamda örneğin bir CS: GO oyunu esnasında attığınız mermi ile eksilen şarjör bilginiz, alt panelde aydınlatma cinsinden görünüyor. Ya da tam dolu olan sağlığınız alt barı tam dolu ve yeşil olarak gösterirken, azalan sağlık oranınız kırmızı renk ile azaldığı oranda yine alt panelde görünüyor. Kısaca oyun içerisindeki genel bilgiler, sadece RGB paneller ile sizlere bildiriliyor ve oyunu tam anlamıyla hissedebiliyorsunuz.

msi mpg27cq gaming monitor 010

Bu bildirim ışıklarına karşı çeşitli özelleştirme imkanınız da pek tabii mevcut. Bunun için SteelSeries Engine 3 yazılımını kullanabiliyorsunuz ve o aydınlatma panellerine oyun içinden herhangi bir bilgiyi aktarabiliyorsunuz. Henüz CS: GO üzerinde tam destekli çalışan GameSense sistemi, yakın zamanda birçok oyun için güncellenecek ve oyun zevkinizi ikiye katlayacak.

Hocanın Yorumu

MSI Optix MPG27CQ monitör, genel itibari ile değindiğimiz özellikleri ve GameSense teknolojisi ile dikkat çeken bir oyuncu monitörü olarak karşımıza çıkıyor. CES tarafından da 2018 İnovasyon Ödülü‘ne layık görülen monitör, profesyonel anlamda oyunculukla ilgilenen kullanıcılar için biçilmiş kaftan durumunda. Bizler de monitörün sunduğu pürüzsüz görüntüleme deneyimini ve özellikle oynamayı daha keyifli hale getiren GameSense teknolojisini çok beğendik.

Bu bağlamda yakın zamanda üst düzey sistemine üst düzey bir monitör eklemek isteyenler için MSI Optix MPG27CQ monitör, tavsiye edebileceğimiz farklı ve güçlü bir alternatif olabilir. 

editor tavsiyesi secimi ve onayli

Evet değerli hocalar, bir inceleme yazısının daha sonuna geldik. Bugün sizlere MSI’ın oyunculara özel geliştirdiği MSI Optix MPG27CQ oyuncu monitöründen bahsettik. Ürün ile ilgili video incelememize aşağıda bulunan bağlantıdan ulaşabilir, görüş ve yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz. Yeni bir incelemede görüşmek üzere, hoşça kalın!

MSI Optix MPG27CQ Oyuncu Monitörü İncelemesi







Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler