Çarşamba, Nisan 24, 2024

MSI Radeon RX 6400 AERO ITX Tanıtıldı! Fiyatı ve Özellikleri

Paylaş

silkroad gaminggentr

MSI Radeon RX 6400 AERO ITX, AMD’nin yeni giriş seviyesi ekran kartları içerisinde ilk özelleştirilmiş modellerden biri oldu. Fiyatı RX 6500XT modeline göre daha uygun olduğu için kesinlikle oyuncuların dikkatini çekecek seriyi MSI nasıl yorumlamış bakalım.

Zira bu seride nasıl kartların olduğu, diğer giriş seviyesi ekran kartlarının durumunu da etkileyecektir.

MSI Radeon RX 6400 AERO ITX Tasarımı Nasıl?

Yakın zamanda yeni kart için bir sızıntı gerçekleştirilmişti. Sızıntıda kartın görselleri görmüş ve tasarımı biraz olsun yorumlamıştık. Ama şimdi resmi görseller karşımızdayken, tasarımı tekrar değerlendirmeden olmaz.

Baştan şunu söyleyebilirim ki yeni kart tam da sızıntılarda olduğu gibi bir tasarımla geliyor. Söz konusu ekran kartında geniş çeperli, uzun kanatlı tek bir fan görüyoruz. Tam merkez yer alan fan dışında, ön kısımda Aero yazısı dikkat çekiyor.

Ayrıca ön kısımda belli dokunuşlara da yer verilmiş. Tam kenar kısmında fan kanatlarını temsil edecek hareketli bir doku var.

MSI Radeon RX 6400 AERO ITX

Kartın genel olarak boyutlarına baktığımız zaman ise çok küçük bir yapısı olduğunu anlıyoruz. Küçük formlu sistemler için çok iyi bir seçim olabilir.

Kart için portlar kısmında ise 1 adet DisplayPort v1.4a portunun ve 1 adet HDMI 2.1 portunun bulunduğunu belirtelim. Herhangi bir ışıklandırma ise yok.

MSI Radeon RX 6400 AERO ITX

RX 6400 AERO ITX için Tüm Teknik Özellikler

RDNA 2 mimarisinde olan ekran kartı dolayısıyla AMD’nin yeni nesil teknolojilerini de destekliyor. 768 adet akış çekirdeğine sahip olan giriş segment, 12 adet ışın hızlandırıcısına da sahip.

MSI Radeon RX 6400 AERO ITX

Her ne kadar kart MSI Center ve MSI Afterburner yazılımlarını destekliyor olsa da saat hızları konusunda temel modelden bir fark yok. Yine 2039 MHz oyun saat hızı ve 2321 MHz artırılmış saat hızı karşımıza çıkıyor.

Bellek kısmında 4 GB GDDR6 bellek var. MSI’ın bu modelinde de OEM özel seriden farklı teknik özellik görmüyoruz. Yine 16 GB/sn bellek saat hızı karşımıza çıkıyor. Bellek arayüzü ise 64 bit. Henüz fiyatı açıklanmayan MSI Radeon RX 6400 AERO ITX modeli için fiyat bilgisi geldiği zaman da paylaşırız.

RX 6400 AERO ITX Teknik Özellikler Detay

  • Arayüz: PCIe Gen4x4
  • Çekirdek: 768 akış çekirdeği
  • Oyun Saat Hızı: 2039 MHz
  • Yükseltilmiş Saat Hızı: 2321 MHz
  • Bellek: 4 GB GDDR6 64 bit arayüz
  • Bellek Hızı: 16 GB/sn
  • TDP: 53W
  • Güç Konektörü: Bulunmuyor
  • Boyutlar: 172 mm X 112 mm X 39 mm
  • Önerilen PSU: 350W
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

2 YORUMLAR

  1. Abi anlamadığım bir kaç konu var. Şimdi 6500xt ekran kartı çok kötüydü. Bunlar ondan daha kötü. Fiyatlar ne olacak? ben apu alırım daha iyi gibi geliyor bilemedim yani.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler