Çarşamba, Haziran 26, 2024

MSI, Yeni nesil Spatium Vapor Chamber SSD Soğutucusunu Duyurdu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Computex 2024 fuarında yeni teknolojilerini bir bir sıralayan MSI, yeni SSD’ler için hazırladığı özel soğutucusunu da duyurdu. Spatium Vapor Chamber SSD soğutucusu olarak isimlendirebileceğimiz yeni ürün, gerek tasarım açısından gerekse de soğutma performansı açısından bir hayli dikkat çekecek gibi gözüküyor. Henüz yeni SSD soğutucusunun fiyatı ve Türkiye çıkış tarihi de belli değil ama gelin MSI bu yeni ürününde neler sunuyor bir bakalım.

Spatium Vapor Chamber SSD Nasıl Özelliklere Sahip?

Markanın yeni SSD’lerine entegre ettiği Spatium Vapor Chamber, alıştığımız metal soğutuculardan çok daha farklı bir yapıyla geliyor.

Metal olmayan buhar odalı tasarımda gaz ve sıvının iki fazlı akış geçişi sağlanıyor ve bu sayede de yüksek bir soğutma potansiyeli elde edilmiş oluyor. Yüksek soğutma performansı elde edilmesini sağlayan soğutucu için bölümlerden de söz edelim.

Spatium Vapor Chamber SSD

Özel Hazırlanmış Bakır Kapak

Özel olarak hazırlanmış olan bakır kapak, ısının verimli bir şekilde dağıtılmasını sağladığı gibi, iki fazlı akışın da sorunsuz bir şekilde yönetilmesine olanak veriyor.

Metal Olmayan Şeffaf Buhar Odası

Bu özel bölüm Spatium Vapor Chamber SSD soğutucunun yeteneklerini ortaya koyduğu alan diyebiliriz. Bu kısımda sıvının ısıyı hızla emiyor. Sonrasında sürekli geçiş aşamasında kabarcıklar halinde buhara dönüştürülüyor ve hızlı ısı değişimi sağlanmış oluyor.

Spatium Vapor Chamber SSD

Optimum Isı Transferi için Bakır Isı Taban Bölümü

Düzleştirilmiş olan taban bölümü, kontrol ünitesine de tam olarak temas edecek ve sıvı buhara dönüştürmek adına ısıyı aktarmak için özel olarak tasarlanmış.

Tüm bu sistemle beraber standart metal SSD soğutucularına göre 11 dereceye kadar daha düşük ısılarda çalışma imkanı sunulduğu da açıklandı.

Spatium Vapor Chamber SSD

Ayrıca SSD soğutucunun RGB aydınlatma dışında ek olarak herhangi bir kablo bağlantısı gerektirmemesi ve kolay montaj sistemiyle çalışması da büyük artılardan biri diyebiliriz.

Spatium Vapor Chamber SSD soğutucu, tüm bu özelliklerle beraber ne zaman satışa çıkacak belli değil. Türkiye’ye gelme durumu olursa, fiyatı da ayrıca değerlendirmek gerekecek.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler