Cumartesi, Nisan 20, 2024

NASA’nın Dawn Uzay Aracı İle İletişim Kurululamıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

2007 yılında fırlatılan Dawn uzay sondası uzay da 4 Vesta ve Ceres adlı iki proto-gezegenleri araştırmak için gönderilmişti.2015 yılında yörüngeye giren uzay sondası dün itibari ile açıklanan bilgiye göre iletişimin kesildiğini ve tekrar bağlanılamadığını bildirdi. Projenin baş mühendisi Marc Rayman tahminlerimize göre bu dönemde düşmesini bekliyorduk açıklamasında bulundu.

 

Asteroit kuşağındaki en büyük iki nesneyi araştıran uzay aracı, 31 Ekim‘de diğeri 1 Kasım‘da olmak üzere son iki kontrolünü kaçırdı. Uzay gemisinden gelen bir sinyal olmadan, NASA mühendisleri, Dawn’un nihayetinde misyonunu resmi olarak biten bir yakıt tükettiği sonucuna vardı .

Screenshot 3

Bu hafta, NASA araştırmacılarının diğer görevini tamamlayan uzay aracı Kepler uzay aracı oldu. Yıldızların etrafında dolanan dünya benzeri karasal gezegenleri bir ışık ölçer yardımı ile araştırma ve algılama amaçlı olarak tasarlanmış bir uzay teleskobu idi.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler