Perşembe, Nisan 25, 2024

Netflix Borç Batağında – Yaklaşık 1.6 Milyar Dolar

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çevrimiçi dizi ve filmler denince akla gelen isimlerden birisi olan Netflix, son zamanlarda arttırdığı içerik üretim maliyetleri sebebiyle borç batağında.


Netflix firmasının yaptığı son açıklamaya göre orijinal içerik üretimi doğrultusunda borç beklentileri artmakta ve bu rakam yaklaşık olarak 1.6 milyar dolar. Ayrıca eline geçen fazlaca takipçiler sayesinde gelirini arttırdığından ötürü firma, gelecek yıl yaklaşık 7 ila 8 milyar dolar arasındaki bir miktarı içerik üretimine harcamayı planlıyor. Bu miktar, geçen yıl 6 milyar dolar idi, yani farazi olarak Netflix‘in içerik üretim maliyetleri geçen yıla göre 1-2 milyar daha yükselmiş durumda.

Korsan içeriklere karşı olanların ana tercihlerinden birisi olan Netflix, son dönemlerde kendi orijinal içerik üretimine odaklanmış durumda. Firma ne kadar borcu olursa olsun bu içerikler ile yeni aboneler kazanacağını tahmin etmekte. 

Fiyatları yeniden yükseltmeyi düşünen Netflix, uluslararası alanda büyük bir adım olmasa da, ABD içinde firmanın takipçi artış sayısı bu karar doğrultusunda artış yakalayabilir. Günümüzde Netflix’in hisseleri, yaptığı kararlar ile beraber %56 gibi büyük bir artış göstermiş durumda. 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler