Cuma, Mart 29, 2024

Netflix Hesabınızda, Otomatik Oynatma Nasıl Kapatılır?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sonunda sinir bozucu otomatik oynatma videoları olmadan Netflix’e huzur içinde göz atabilirsiniz

Netflix sonunda pek çok müşterinin isteğine cevap verdi ve şimdi ana ekrana göz atarken otomatik oynatılan videoları devre dışı bırakmanın bir yolunu sunuyor. Bir seçimi kısaca duraklattığınızda gösteriler veya filmler için fragmanlardan sıkıldıysanız, beklediğiniz seçenek budur.

Bilmeniz gereken önemli şey, bu ayarı yalnızca bir web tarayıcısıyla Netflix’te oturum açarak değiştirebilmenizdir; şu andan itibaren akıllı telefonunuzdaki, tabletinizdeki veya TV’nizdeki Netflix uygulamasından bunu yapmanın bir yolu yok. Ancak süreç daha kolay olamazdı.

  • Web’de Netflix hesabınızda oturum açın.
  • Sağ üst taraftaki profil fotoğrafınızı tıklayın ve “Profilleri Yönet” i seçin.
  • Otomatik oynatmayı devre dışı bırakmak istediğiniz profili seçin. Profil adınız, diliniz ve ebeveyn denetimleriniz için seçeneklerin altında, otomatik oynatma denetimleri için bir bölüm göreceksiniz.
ezgif.com webp to jpg 13
Netflix Hesabınızda, Otomatik Oynatma Nasıl Kapatılır? 2
  • Bir TV dizisini yayınlarken Netflix’in bir sonraki bölümü otomatik olarak başlatmasını önlemek için “Bir dizideki sonraki bölümü otomatik olarak oynat” seçeneğinin işaretini kaldırabilirsiniz. Bu seçenek birkaç yıldır var, ancak hiç fark etmemiş olabilirsiniz.
  • Netflix ana ekranında ve hizmetin diğer bölümlerinde gezinirken kliplerin oynatılmasını durdurmak için “Tüm cihazlarda gezinirken otomatik önizlemeleri önizle” seçeneğinin işaretini kaldırabilirsiniz. Bu, belirli bir şovda veya filmde her durduğunuzda hizmete fragman olmadan göz atmanıza olanak tanıyan yeni ayardır.

Yaptığınız değişiklikler Netflix’i kullandığınız tüm cihazlara uygulanacaktır. Ancak şirket, seçtiğiniz ayarın yürürlüğe girmesinden önce bazen bir gecikme olduğunu fark edebileceğinizi belirtiyor. Bu sorunu aşmak için tek yapmanız gereken Netflix hesabınızdaki başka bir profile geçmek ve daha sonra kendi profilinize geri dönmek. Bundan sonra, otomatik oynatma eğer kapattıysanız hemen devre dışı olacaktır.

Otomatik oynatma kapandıktan sonra Netflix’in birçok eğlence seçeneği arasında kararsız ilerlemeye devam edebileceksiniz. Umarım gittiğiniz her yerde oynatılan videolardan rahatsız olmayacağınız bir şey seçmek için daha kolay bir zamanınız olur.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler