Salı, Nisan 23, 2024

Neuralink Projesinde Teste Giren 23 Maymundan 15’i Hayatını Yitirdi!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Daha çok kripto paralarla ilgili paylaşımlarıyla bilinen Elon Musk’ın sahibi olduğu Neuralink şirketi, insan beynine çip takmayı hedefliyor. Şirketin gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında beynine çip takılan 23 maymundan 15’inin yaşamını yitirdiği ifade edildi. Elon Musk ve Neuralink şirketi tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.

Elon Musk, geride bıraktığımız senelerde düzenlediği bir canlı etkinlikte Neuralink isimli yeni teknolojisini tanıtmıştı. Mevzubahis teknoloji insan beynine yerleştirilen çip ile insanların bilgisayarlarla bağlantı kurmasını sağlıyordu.

2021 yılında bu teknoloji de dikkat çekici bir gelişme yaşandı ve bir maymuna Neuralink ile bilgisayar oyunu oynatıldı ve videosu yayınlandı. Her ne kadar güzel ve etkileyici bir gelişme olsa da bu testlerde korkutucu ve üzücü gelişmeler yaşandı.

762a5fe5d6b6419dd6fe681c6f8e9ea5
Neuralink Projesinde Teste Giren 23 Maymundan 15'i Hayatını Yitirdi! 3

Elon Musk’ın sahip olduğu Neuralink şirketi çeşitli suçlamalarla karşı karşıya kalmaya başlamıştı. Hayvan Hakları Savunucuları tarafından yapılan açıklamalarda ise bu teknoloji kapsamında 23 maymun ile ölümcül düzeyde çalışmalar yürütüldüğü belirtilmişti.

Business Insider ve New York Post tarafından elde edilen yeni bilgilere göre bu 23 maymunla ilgili önemli derecede bir gelişme yaşandı. Açığa çıkarılan ve 700 sayfadan oluşulan belgeler 23 maymundan 15’inin öldüğünü ortaya koyuyor.

Teste giren maymunlar acı çekerek hayatlarını kaybetti

neuralink maymun
Neuralink Projesinde Teste Giren 23 Maymundan 15'i Hayatını Yitirdi! 4

Sorumlu Tıp Hekimler Komitesi (PCRM) bünyesinde çalışmalar yürüten Jeremy Beckham, konu ile ilgili yapılan açıklamalarda korkutucu bilgiler de paylaştı.

Beynine çip takılan hemen hemen her maymunun acı çekerek hayatını yitirdiğini belirten Jeremy, Neuralink çalışmaları için bilinçli bir şekilde hayvanların sakat bırakıldığını ileri sürdü. Paylaşılan açıklamalarda testlere giren hayvanların çeşitli enfeksiyonlara ve beyin kanamalarına maruz kaldığı ve sonunda ise acılı bir şekilde öldükleri belirtiliyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler