Cuma, Mart 29, 2024

Nokia 5320 Android ile Tanışmaya Hazırlanıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Nokia firması kendi işletim sistemini akıllı telefonlarında kullanmaya başladıktan sonra büyük bir düşüşe geçmişti. Microsoft’un satın almasından sonra da sistemi oturtamayan Nokia, mecburi olarak Android platformuna tekrar geri dönme kararı aldı.

Bu seride Android arayüzüne sahip Nokia 5320‘de şekil değiştirerek kullanıcılar ile buluşmaya hazırlanıyor. Cihazın teknik özellikleri ve detayları da ufaktan belli oldu.

İki Adet Nokia Android Cihaz Benchmark Testinde

Nokia 5320: Sızdırılan bilgiler arasında iki adet Nokia Android cihaz görülüyor. Bu cihazların en güçlü modeli ise Nokia 5320 oldu. Benchmark testlerinde ortaya çıkan bu cihazın Android sürümlerinin ise 4.4.4 Lollipop olduğunu görüyoruz. Teknik özellikler tarafında ise Nokia 5320 bizlere 2.7 GHz hızında çalışan dört çekirdekli işlemcisi ile göz kırpıyor. RAM tarafında ise 2 GB RAM ile geleceği belirtiliyor. Cihazın bu teknik özellikler ile “giriş ve orta” seviyeli kullanıcılara hitap ettiğini söyleyebiliriz.

nokia-5320
Nokia RM-1490: Sızdırılan bir diğer Android cihaz ise RM-1490 kod adına sahip Nokia modeli oldu. AMD A8-5545M işlemcisine sahip olan cihaz 500 mHz hıza sahip. Ayrıca 2 GB RAM ve Android 4.4.2 Lollipop versiyonu ile gelen cihazın model adı henüz belli olmadı.

Sızdırılan her iki cihaza da göz attığımızda “deneme yanılma” yöntemini kullanarak, “Nokia Android ile pazara geri döndü, acaba satacak mı ?” sorusu sorulacak ve satışların gelmesi beklenecek. Eğer ki Nokia ilk rakamları istediği ölçüde tutturursa, bundan sonraki üreteceği cihazlarda 4 ve 6 GB RAM versiyonlarını görebiliriz.

nokia-rm-1490

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler