Çarşamba, Nisan 24, 2024

Nokia Yeni Telefonları İle Android’e Dönüş Yapıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Nokia firması Microsoft çatısına geçtikten sonra yeni çıkartmış olduğu Lumia serileri de tutmayınca elden ayaktan düştü. Ancak tekrar toparlama sürecine giren Nokia, Android cihaz üretme kararı alarak iki yeni Android ile dönüş yapma kararı aldı. Detaylar ve bundan kısa süre önce size bahsettiğimiz o pişmanlık öyküsü haberimizde.

Nokia’nın Android Pişmanlığı

Nokia ekibi Lumia akıllı telefonlarını çıkarttıktan sonra Windows Phone 7 ve 8 versiyonlarını kullanıcılara dayatarak hiç alışık olunmayan bir sürümü satmak istedi. Ancak milyarlarca akıllı telefon kullanıcısı Windows Phone işletim sistemine geçmek istemediği için, Nokia’nın cihazları ellerinde patlamaya başladı. Burada sizlerle paylaştığımız yazıda Nokia‘nın pişmanlığına değinmiş ve Android‘e geçmezlerse sıkıntıların giderek büyüyeceğini sizlerle paylaşmıştık.

Şimdi elde edilen bilgilere göre, Nokia akıllı telefon pazarına iki yeni Android cihaz ile dönme kararı aldı. Sızdırılan bilgilere göre ilk cihaz 5.5 inç diğeri ise 5.2 inç ekran büyüklüğüne sahip durumda. Ayrıca her iki cihazda da 2K ekran olacak. IP68 sertifikasına sahip olan cihazların suya karşı dayanıklılığı da popülariteyi arttıracağı düşünülüyor.

Nokia‘nın android versiyonları ilk olarak Çin’de satışa satışa çıkacak. Snapdragon 820 işlemcisi ile gelecek olan cihazların hangi Android sürümüne sahip olduğu da şuan için bilinmiyor. Fakat piyasada farklı bir hava yaratmak için v.7.0 Nougat ile gelmesini bekliyoruz.

Nokia-Android
Nokia Yeni Cihazları Kendi Bünyesinde Üretmeyecek

Nokia firması HDM Glogal ile anlaştıktan sonra cihazlarını üreteceğini duyurmuştu. Cihazların üstünede her ne kadar Nokia logosunu görecek olsak da, telefonları kendi bünyesinde üretmeden sadece isimleri kullanılmış olacak. İki yeni Nokia Android cihazın adı ve ne zaman çıkacağı konusunda resmi bir açıklama bulunmuyor.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler