Perşembe, Nisan 25, 2024

NVIDIA A100, Madencilere Özel Versiyonla Gelebilir

Paylaş

silkroad gaminggentr

NVIDIA, oyuncu kartları üzerindeki yükü almak için özel olarak madenci kartları yayınlayacağını duyurmuştu. İlk modeller ortaya çıktı. Bunlar oyuncu odaklı kartların madencilik odaklı versiyonlarıydı. Şimdi ise NVIDIA A100 kartlarının, madencilik odaklı serilere katılabileceği ortaya çıktı.

NVIDIA A100 için madencilik versiyonu iddiaları

A100 serisi, veri merkezleri için özel olarak geliştirilen bir seri. Son iddialara göre bu özel serinin de madencilik versiyonu üzerinde çalışmalar yapılıyor.

GA100-100 GPU birimiyle gelen kartın, 40 GB HBM2 bellek birimi olduğunu biliyoruz. Ayrıca 19.5 TFLOPS değerinin sunulduğunu da biliyoruz ki madenciler bu değerleri çok sevecek.

Fakat burada da iki sorun ortaya çıkıyor. Birinci sorun şu ki söz konusu ekran kartları çok daha pahalı. Hadi bu sorun bazı yazılımları kaldırarak düzenlenebilir.

NVIDIA A100

Çünkü kart içerisinde veri merkezleri için geliştirilen özel yazılımlar da var. İkinci sorun ise NVIDIA A100 madencilik versiyonunda sınırlamaya gidilmesi düşünülüyor. Bellek miktarı 8 GB seviyesine kadar indirilecek deniyor. Ayrıca HBM2 kümesinde de düşüşe gidilecek.

Böylece madencilik kartı bir tık daha ucuz olacak ama bu aynı zamanda ciddi bir derecede performans kaybı göstereceğini de ortaya koyuyor. Bakalım böyle bir model duyurulacak mı?

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler