Cumartesi, Nisan 20, 2024

NVIDIA GeForce RTX 3070 Mobil Özellikleri Sızdırıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

NVIDIA’nın yeni ekran kartlarının mobil versiyonları için geri sayım başladı. NVIDIA GeForce RTX 3070 mobil, yakın zamanda tanıtılacak olan mobil serilerinden biri olacak.

Özellikle oyuncu serisi laptop modellerinde kendini göstermesini beklediğimiz yeni seri tanıtılmadan, önemli bilgileri de sızdırıldı. Sızdırılan bilgiler arasında çekirdek sayısı gibi kritik detaylar da yer alıyor.

NVIDIA GeForce RTX 3070 mobil nasıl özelliklerle gelecek?

Geekbench karşılaştırma sonuçlarına göre yeni modelde, Ampere SM birimi başına 128 CUDA çekirdeğine yer verilecek. Bu sayede de toplamda 5120 CUDA çekirdeği göreceğiz ki iddialı bir rakam olduğunu söyleyebiliriz.

GA104 GPU biriminin kullanılacağı ve 256 bit bellek veriyolunun olacağı söylenen yeni ekran kartının, bellek miktarı ise 8 GB GDDR6 olacak.

NVIDIA GeForce RTX 3070

Geekbench karşılaştırma sonuçlarına göre bu özelliklerle beraber yeni ekran kartı GeForce RTX 2080 modelinin üzerinde yer alacak. Masaüstü modelleri için sunulan 2080 ekran kartının bir tık üzerinde olan seri, 2080 SUPER modelinin ise bir tık altında bir puana sahip olacak.

NVIDIA GeForce RTX 3070

Tabii ki bunlar net bilgiler değil. Sızan ve bazı görsellere dahil olarak paylaşılan bilgiler. Resmi açıklama geldiği zaman, doğru mu değil mi göreceğiz ama bu bilgiler doğruysa iddialı ve güçlü bir mobil ekran kartı sunulmuş olacak.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler