Cumartesi, Nisan 20, 2024

NVIDIA GeForce RTX 3080 Mobil Özellikleri Ortaya Çıktı

Paylaş

silkroad gaminggentr

NVIDIA GeForce RTX 3080 mobil, serinin diğer mobil ekran kartlarında olduğu gibi Ocak ayında ortaya çıkacak. Özel bir etkinlikle tanıtılması beklenen yeni mobil ekran kartının nasıl özelliklere sahip olacağı ise şimdiden gözükmüş durumda.

Yeni yayınlanan performans testlerinde yer alan ekran kartının, yine iddialı bir mobil serisi olacağını görüyoruz. Peki, ilk dikkat çeken özellikler neler?

NVIDIA GeForce RTX 3080 mobil özellikleri için ortaya çıkan son bilgiler

Sızan performans testlerine göre yeni mobil ekran kartında 6144 Cuda çekirdek olacak. Zaten daha önce de söylenen bilgiler bu yöndeydi. Yani beklentilerin çok dışına çıkılmadığı, performans testlerinin de sızıntıları doğruladığını görüyoruz.

Bellek açısından da bu modelde 16 GB GDDR6 bellek olacağı ve 14 Gbps bellek hızına bulunacağı bilgisi var. Diğer modellerde olduğu gibi 256 bit veriyolu kullanacak kart, OpenCL testinde ise 139.181 puan almayı başarmış.

NVIDIA GeForce RTX 3080

Tabii ki şimdi bu verileri paylaşıyoruz ama baştan şunu da belirtmek gerekiyor ki bunlar henüz NVIDIA GeForce RTX 3080 mobil için resmiyet kazanan bilgiler de değil. Daha önce sızan bilgiler ve son gelen Geekbench test sızıntısına göre elde edilen bilgiler.

Tanıtım gününde açıklanan bilgiler bu bilgilere göre farklılık gösterebilir. Bunun için daha kesin konuşmak adına önce tanıtımı görmek gerekecek. NVIDIA GeForce RTX 30 mobil serisinin kaç tane üyesi olacağını da yine tanıtımda öğreneceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler