Perşembe, Nisan 25, 2024

NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti için Bir Sızıntı Daha Geldi

Paylaş

silkroad gaminggentr

NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti için artık sadece 1 günümüz var. Yarın yeni amiral gemisi serisi ekran kartının tüm özellikleriyle duyurulmasını bekliyoruz. Hemen ardından da özel serilerin duyurulması beklenmekte.

Süre çok kısaldı ve ekran kartı için sızıntılar da peşi sıra gelir oldu. En son özel modeller için ortaya çıkan görselleri değerlendirdik. Şimdi de kartın performansı konusunda bir iddia var.

NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti, %5 ile %10 Arasında Bir Performans Farkı Sunabilir

CapFrameX hesabından yeni ekran kartının performansı konusunda yapılan paylaşımda, kartın RTX 3090 modeline göre 4K’da %10’a kadar daha hızlı olduğu söylendi.

TDP değerinin ise 450W civarında olduğu belirtildi. Saat hızlarının da 2 GHz seviyelerini bulduğu belirtilmiş ki zaten üzerinde durulan bir sızıntıydı.

Hemen sonrasında ise başka bir sızıntı daha geldi. Bu sızıntıda ise yeni ekran kartının sadece %5’lik bir hız farkı oluşturduğu üzerinde durulmuş.

NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti

NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti

Arada oluşan farkın ise sürümlerden kaynaklı olduğu düşünülüyor. Yani testler, referans karta karşı MSI, ASUS gibi üreticiler tarafından sunulan özelleştirilmiş kartlara karşı yapılmış olabilir.

Bu da hız farkının kimi modellerde %5, kimi modellerde ise %10 seviyesine kadar çıkmasını sağlamıştır. Bu nedenle zaten kartın %5 ile %10 arasında bir hız farkına sahip olacağı söyleniyor.

RTX 3090 Ti sadece bu kadar performans farkı sunacak olursa, o zaman fiyatının da çok yüksek olmaması gerekir. Zira Fiyat çok yüksek olursa, bu küçük fark kullanıcıları RTX 3090 temel modeline yöneltir. Artık bunları resmi duyuru sonrası öğreneceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler