Perşembe, Nisan 25, 2024

NVIDIA GTX 1050 3GB Modelini Çıkartacağı Konuşuluyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Giriş seviyeli kullanıcıların çokça tercih ettiği NVIDIA GTX 1050 ekran kartının şimdi 3GB modeli çıkacağı konuşuluyor. Söylentilere göre firma, 640 CUDA çekirdeğine sahip ve aynı zamanda tek fanlı yapıda gelmesi beklenen ürününü çok yakında piyasaya sürecek.

NVIDIA GTX 1050 3GB Ekran Kartı Neler Sunacak?

Konuya giriş yaparken öncelik olarak bu söz konusu yeni ekran kartının şuanda ‘söylenti‘ olduğunun altını çizmeliyim. Fakat kaynak ne yazık ki yine sağlam. Ne zaman kaynak sağlam olsa, o işin arkasındaki ürün piyasaya bir kaç ay içerisinde çıkıyor. Zira firmalardaki çalışanlar bu içerikleri bazen sızdırabiliyor. NVIDIA tarafında da bu durum böyle mi bilinmez ama, GTX 1050 3GB ekran kartı için geri sayım çoktan başladı.

GeForce GTX 1050 ekran kartı ile ilgili şuanda en büyük sorun hafıza boyutu. Bu giriş seviyeli kullanıcıların 1050 Ti ile 1050 arasında sürekli gidip gelmesine sebep oluyordu. Bütçesi gerçekten yetmeyen kullanıcılar ise mecburen 2GB modelini tercih etmek durumunda kalıyorlardı.

NVIDIA‘da bu duruma bir çözüm üretmek için 3GB modelini çıkartarak 1050 Ti ve 1050 arasındaki mesafeyi yenilemiş oluyor. Bu sayede çok az bir fiyat farkı ile 2GB modeli almak yerine 3GB modelini alarak oyunları daha akıcı oynamanızı sağlayacak.

Net: Yani konunun genel özeti olarak GTX 1050 Ti 4GB modeli ile GTX 1050 2GB modeli arasına GTX 1050 3GB ekran kartı girmiş oluyor. Tıpkı 1070 Ti ekran kartı serisinde yaşadığımız gibi.

(Aşağıdaki görsel tarafımızca hazırlanmış temsilidir.)

nvidia geforce gtx 1050 3gb 002

Yeni NVIDIA Serisi????

Bu konuyu okurken aklınızın bir köşesinden “e hacı abi noldu bu NVIDIA‘nın yeni ekran kartı serisi?” diye geçiriyor olabilirsiniz. Her gün farklı bir haber ve spesifikasyon ortaya çıkıyor. Biz de aralıksız olarak araştırmaya ve doğru bilgiyi edinmeye uğraşıyoruz. Yeni NVIDIA 1100 serisi ekran kartlarının detaylarını sizlerle paylaşmıştım. Şuanda net bir gelişme olmamak ile birlikte detaylar geldikçe aktarmaya devam edeceğim.

Ekran kartının teknik detayları henüz netleşmedi. Fakat üç aşağı beş yukarı detaylar gelmeye devam ediyor. Aşağıdaki tablodan sizlere diğer ekran kartları ile birlikte olan karşılaştırmalarını ekledim. 96 bit veri yoluna ve 640 CUDA çekirdeğine sahip olması beklenen NVIDIA GTX 1050 3GB modeli aynı zamanda Computex 2018 fuarında da duyurulması bekleniyor.

nvidia geforce 10 serisi

(Görseli büyütmek için üzerine tıklayın)

Şuanda piyasada bulunan ve NVIDIA GTX 1050 2GB ekran kartı modellerinin görsellerini de aşağıya bırakıyorum. Eğer söylentiler yine doğru çıkarsa, anlaşmalı olduğu firmalardan 3GB modelleri de görmeye devam edeceğiz. Muhtemel olarak tasarımsal hiçbir değişiklik olmadan yine bellek miktarı arttırılarak piyasaya sürülecek.

nvidia gtx 1050 ekran kartlari

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler