Perşembe, Eylül 12, 2024

NVIDIA RTX 4070 GDDR6 Yolda! Yeni Ekran Kartı Geliyor

Bundan yaklaşık bir buçuk yıl kadar önce tanıtılan NVIDIA RTX 4070 serisi yenileniyor. NVIDIA RTX 4070 GDDR6 modeli için ilk görseller ve ilk sızıntılar geldi.

Adından da anlayacağınız gibi yeni ekran kartında bellek teknolojisi kısmında bir fark göreceğiz. Bu kez kartlarda GDDR6X bellekler kullanılmayacak da GDDR6 bellekler kullanılacak.

NVIDIA RTX 4070 GDDR6 Biraz Daha Düşük Bant Genişliği Sunacak

GDDR6X belleklerinde yaşanan stok sorunları ve üretim hatlarındaki sıkıntılar nedeniyle söz konusu modelde GDDR6 bellek kullanımına geçiş yapılacak. Donanım değişikliğinden söz etmiş oluyoruz. Ama ne yazık ki bu değişim olumlu yönde değil.

Bellek konusunda eski nesle dönüş yapılması, yeni ekran kartının daha düşük bant genişliği sunması anlamına geliyor. Bant genişliği 480 GB/sn seviyesinde olacak. Mevcut olan NVIDIA RTX 4070 GDDR6X modelinde bellek bant genişliğinin 504 GB/sn seviyesinde olduğunu görmüştük.

Çok büyük bir performans kaybı beklenmiyor olsa da bu değişikliğin %5 oranında bir fark yaratabileceği iddia edilmekte. Tabii ki yeni ekran kartları çıktığı zaman yapılacak performans testlerinden sonra performans kısmında farkları görmüş olacağız.

BENZER:  GeForce GTX 16 Serisi Sahneden Çekiliyor! Krala Veda
NVIDIA RTX 4070 GDDR6
NVIDIA RTX 4070 GDDR6

Bunun dışında NVIDIA RTX 4070 GDDR6 ekran kartının özellikleri neredeyse tamamen aynı olacak. 5888 CUDA çekirdeği, 12 GB bellek kapasitesi ve 200W TGP değerlerinde bir değişim beklenmiyor.

Daha önce sadece bir söylentiden ibaret olan ekran kartı için görsellerin sızdırıldığını söylemiştik. Bu görseli de hemen yukarı ekliyoruz. Görselden de görebileceğiniz gibi aslında kutu tasarımları aynı olacak. Sadece kutuda bellek kısmında GDDR6 ifadesinin yer aldığını göreceğiz. Yani kartı alırken daha dikkatli olmamız gerekiyor.

NVIDIA RTX 4070 GDDR6 Modeli Ne Zaman Çıkacak?

Daha önce de isabetli tahminleriyle bildiğimiz Board Channels’ın son sızıntıdan sonra yaptığı paylaşıma göre yenilenmiş olan ekran kartı 20 Ağustos tarihinde satışa sunulacak. Bu modellerde fiyat konusunda bir fark olması beklenmiyor.

silkroadgaminggentr

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Popüler Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler