Cumartesi, Eylül 7, 2024

NVIDIA RTX Video Super Resolution Nedir? Hangi Ekran Kartlarında Kullanılacak?

Paylaş

NVIDIA, bugün yeni sürücüsünü yayınladı. Firmanın yeni sürücüsüyle beraber kısa süre önce duyurusu yapılan NVIDIA RTX Video Super Resolution teknolojisi de kullanıma sunuldu. Beklendiği gibi Şubat ayında sunulan yeni teknoloji, destekli ekran kartlarında kullanılabilir durumda.

Peki NVIDIA bu teknolojiyle beraber tam olarak neler sunuyor? Hangi kullanıcılar bu yeni teknolojiden yararlanabilecek?

NVIDIA RTX Video Super Resolution Nedir?

Bu teknoloji en kısa tanımıyla videolardaki görüntülerin yükseltilmesini sağlayan bir teknoloji diyebiliriz. Söz konusu teknoloji yapay zeka desteğiyle beraber görüntülenen videoların kalitesini çok daha yükseğe taşıyor.

Chrome ve Edge tarayıcılarda Netflix, Hulu, Twitch ve YouTube gibi çevrimiçi içeriklerde çalışacak olan RTX Video Super Resolution, her ekran kartı için geçerli bir teknoloji olmayacak. Söz konusu teknolojiyi kullanmak için RTX 30 serisi ya da RTX 40 serisi ekran kartlarından birine sahip olmanız gerekiyor.

Ayrıca NVIDIA bu özelliğin varsayılan olan aktif olmayacağını da açıkladı. Kullanıcıların kontrol paneli üzerinden özelliği manuel olarak etkinleştirmesi gerekecek.

BENZER:  Efsanevi GTA San Andreas Şifreleri ve Hileleri (PC)

NVIDIA RTX Video Super Resolution

NVIDIA RTX Video Super Resolution Nasıl Kullanılacak?

Manuel olarak özelliği etkinleştirmek için;

  • NVIDIA kontrol paneline gireceksiniz.
  • “Video > Video görüntü ayarlarını düzenle” yolunu takip edeceksiniz.

NVIDIA RTX Video Super Resolution

  • Burada RTX video geliştirme bölümü üzerinden ayarları yapabilirsiniz.
  • Mod için çeşitli kalite versiyonlarının olduğunu da belirtelim. Kalite modu 1 ile kalite modu 4 versiyonları arasından seçim yapmak gerekecek.

RTX 20 serisi ekran kartları için de Video Super Resolution özelliğinin düşünüldüğünü ama bunun çok erken bir aşama olduğunu da belirtelim. NVIDIA, RTX 20 serisi için yeniden düzenleme yapmanın gerektiğini belirtiyor. Bir süre daha eski ekran kartları için beklemek gerekecek.

silkroadgaminggentr
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

2 YORUMLAR

    • Merhaba,

      Tamamen video yükseltme kalitesiyle alakalı olan bir durum. Seviye 4 en yüksek kalitede yükseltme yapıyor ama bu durumda da daha fazla GPU kaynağı kullanılmış oluyor. RTX 30/40 GPU modellerinde, xx70 ve üzeri seriler için 4 seçeneği önerilmiş. Ama ailenin daha düşük seviye ekran kartları için seviye 1 ya da seviye 2 seçimini yapmak daha doğru olacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Popüler Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler