Cumartesi, Nisan 20, 2024

Ölmek İçin Zaman Yok Mr. Bond!

Paylaş

silkroad gaminggentr

No Time to Die incelemesi sizlerle. Yeni James Bond filmi Ölmek İçin Zaman Yok ile Daniel Craig’e veda zamanı.

En son çıkan James Bond filmi No Time to Die, kendinden önceki diğer Bond filmlerinden farklı bir sona sahip. Beş filmden sonra, Daniel Craig’in 007 günleri sona erdi ve Ian Fleming’in süper casusu etrafında inşa edilen franchise için ileride neler olduğuna dair derin spekülasyonlar içindeyiz – buna bir sonraki James Bond’un kim olacağı da dahil. Bu noktaya nasıl geldiğimizi değerlendirmek için iyi bir zaman.

Ölmek İçin Zaman Yok’un Bond 25 olarak anıldığını duyabilirsiniz , ancak hikayenin tamamı bu değil. Bu, Eon Productions’ın 1962’ye kadar uzanan Bond serisinin 25. filmi, bir hit olduğunu kanıtlayan ve Sean Connery’yi kariyer belirleyici bir rolle başlatan mütevazı bütçeli bir film olan Dr. No’nun ilk gösterimi. Ama aynı zamanda iki resmi olmayan Bond filmi daha var – bunlardan biri Connery’nin kendisinin oynadığı. (Biliyorsunuz, olay örgüsü tek tek film senaryolarıyla sınırlı değil.) Yani toplamda 27.

james bond

İçine girilecek çok şey var. James Bond film serisi , tüm zamanların en silinmez film karakterlerinden biri olan altı farklı aktör tarafından oynanan tatlı, şık bir gizli ajanın yanı sıra muhteşem gösteriler, muhteşem mekanlar ve tartışmasız en iyi film tema müziğine sahip bir pop kültürü kurumudur. Hiç Bond filmi izlememiş olsanız bile, muhtemelen  007 hakkında bir şeyler biliyorsunuzdur : zamansız poz (smokinli adam, elinde tabanca), kokteyl sloganı (“votka martini çalkalanmış, karıştırılmış değil”), kötü Blofeld, Dr. Evil olarak ünlüydü.

Bond filmlerinin ne kadar büyük olduğunu şu şekilde gözler önüne serebiliriz: Geçen ay, 2022 Akademi Ödülleri yayını, 60 yıllık sinematiği 007’ye eğlenceli bir montajla, yıldızlarla, dublörlerle, şakalarla ve daha fazlasıyla değer verdiğini gösterdi. Bu arada, Billie Eilish ve Finneas, No Time to Die’ın teması için en iyi orijinal şarkı dalında Oscar ödülünü kazandı.

Yıllar geçtikçe, ciddi aşamalar ve aptalca ifadeler oldu, Pierce Brosnan sizlere Connery, Craig veya Roger Moore’dan çok daha farklı bir bağ sunuyor. Film hayranları, Bond’u kimin en iyi (ya da en kötü) oynadığı konusunda güçlü hislere sahiptir. Şimdi hepimiz sıradaki James Bond rolünde kimin olacağını merak içinde bekliyoruz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler