Salı, Nisan 23, 2024

Önemli Yenilikler ile Chrome 88 İndirilmeye Hazır!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Aylardır gerçekleştirilen testlerden sonra nihayet internet ve yazılım devi Google, internet tarayıcısı Chrome‘un 88. sürümünü genel kullanıma sundu. Güncelleme ile birlikte, geliştirilmiş karanlık mod desteği, sekme araması yapma ve bu tip daha fazla fonksiyonel yenilik dahil olmak üzere bir dizi yeni özellik ve iyileştirme kullanıcılara geliyor.

Geliştirilmiş Koyu Tema Desteği.

Koyu Mod artık Ayarlar, Yer İşaretleri, Geçmiş, Yeni Sekme Sayfası ve daha fazlası dahil olmak üzere daha fazla dahili sayfadaki kaydırma çubuklarına uygulanır.

FTP desteği kullanımdan kaldırıldı

Artık Chrome’u bir FTP istemcisi olarak kullanamayacaksınız – ftp: // adresleri artık desteklenmiyor Google, bunun çok az kişinin kullandığı şifrelenmemiş eski bir protokol olduğunu dile getirdi.

Mac OS X Yosemite için desteğin sonu

Chrome 88 sürümü ile birlikte, Mac OS X 10.10 Yosemite kullanıcıları için desteğin sonuna geliyoruz. Artık MacOS kullanıcılarının en az OS X 10.11 El Capitan veya daha yenisine sahip olması gerekecek.

Eski Tarayıcı Eklentisi Desteği Sonu

Bu özellik aslına bakıldığı zaman ilk olarak Chrome 85 sürümünde kullanımdan zaten kaldırılmıştı ve Chrome 88 sürümü ile birlikte Google, tüm yüklü eklenti örneklerini devre dışı bırakacak

Daha Az Müdahaleci İzin İstekleri

Google, web sitesi içeriğini kapsamayan, ancak URL çubuğunun solunda bir “çip” olarak görünen, daha az müdahaleci izin isteklerini test ediyor.

ChromeOS için Açık ve Koyu temalar

Yeni yapı, Hızlı Ayarlar menüsünde istediğiniz zaman değiştirebileceğiniz bir ChromeOS için daha iyi tanımlanmış açık ve koyu temaları kullanıma sunarak test ediyor.

Sekme Arama artık kullanılabilir

Chrome Kullanıcıları artık, üstteki sekme çubuğundaki aşağı açılan oku kullanarak açık sekmelerinde arama yapabilecekler.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler