Perşembe, Nisan 25, 2024

OnePlus 6’daki Oyun Modu Açıklandı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz yıl OnePlus’ın sunduğu Gaming DND (Do Not Disturb) sistemi bu yıl yenilendi ve OnePlus için oyun deneyimini arttıracak hale getirildi. İşte OnePlus 6’daki oyun modu ve detayları.

Aslında yeni akıllı cihazlarda karşılaştığımız standart bir özellik haline gelen ‘rahatsız etme’ modu, bu yıl OnePlus için farklı bir boyutta yeniden düzenlendi. Özelliğe göre cihaza gelen bildirimler otomatik olarak engelleniyor ve ekran parlaklığı belirli bir seviyede sabit tutuluyor. Ayrıca diğer uygulamaların kullandığı ağ trafiği de kısıtlanarak tüm ağ iletişimi açık olan oyuna kaydırılıyor. Peki bu özellik nasıl aktif ediliyor?

oneplus6 oyunmodu1

  • Uygulamalar menüsünden Ayarlar’ı açın
  • Sistem bölümüne tıklayın
  • Gelişmiş’e giriş yapın
  • Oyun Modu’nu göreceksiniz, seçin
  • Allta bulunan + işaretine tıklayarak oyun moduna dahil edilecek uygulamaları seçin
  • Hazırsınız, tadını çıkarın

oneplus6 oyunmodu2

OnePlus 6 için geliştirilen oyun modunun çalışma mantığı ise daha düşük güç tüketimi ve daha faydalı kullanım olarak belirlenmiş. Oyun modunun sağladığı tek özellik bildirimleri engellemek ve ekran parlaklığını kısıtlamak da değil. Yüksek çözünürlük gerektiren oyunlar için FPS düşürerek pil ömründen tasarruf etme imkanınız da bulunuyor. Tabii ki PUBG tarzı oyunlar için bu önerilen bir şey olmasa bile düşük tempolu basit (bulmaca gibi) oyunlarda cihazı maksimum seviyede kullanıp bataryayı bitirmek mantıklı durmuyor.

Bu açıdan oyun modu pil kullanımında da kullanıcılar önemli bir fayda sağlayabilir. OnePlus 6 son zamanlarda akıllı telefon pazarında önemli bir alternatif olarak göze çarpıyor. Sunulan bu yazılımsal özellikler de telefon için daha tercih edilebilir olabilir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler