Cuma, Nisan 26, 2024

Online Oyunlarda FPS Yükseltme (LoL,CS Go)

Paylaş

silkroad gaminggentr

Online oyun oynarken sürekli olarak oyunlarımızı etkileyen FPS sorunu hem sistemsel, hem de yazılımsal olarak ikiye ayrılıyor. Sistemsel FPS sorunlarında FPS’nizi yükseltemezsiniz. Ancak sistem takviyesi yapmanız gerekir. Fakat yazılımsal olarak sisteminizin FPS değerlerini oyunlarda yükseltebilmeniz mümkün. İşte kısa adımda garantili FPS yükseltme rehberi!

FPS Dedikleri Nedir ?

FPS terim olarak Frame Per Second (saniyedeki kara hızı) olarak tanımlanır. İnternette sürekli olarak konuşulan konulardan birisi ise, FPS’nin anlamını bilmeyen arkadaşlarımızın “FPS düşük mü daha iyi, yüksek mi daha iyi ?” aramaları ile karşılaşabiliyoruz. FPS‘niz bir oyunda ne kadar yüksek olursa, o kadar çok iyi oynayabilirsiniz. FPS düştüğünde oyun kasmaya veya donmaya başlar. Sisteminizin kaldırmadığı durumlarda ise oyunu açamazsınız.

Aslına bakarsanız FPS tamamı ile paraya bakıyor. Ne kadar çok iyi bir sisteminiz olursa, o kadar çok iyi FPS alabiliyorsunuz. Gidip de Intel Celeron işlemciye sahip 100 TL’lik ekran kartı ile CS GO veya League of Legends gibi oyunlarda yüksek FPS bekleyenler varsa hiç uğraşmadan bu yazıyı terk edebilirler. LoL ve CS GO gibi oyunlarda ortalama 50 ile 60 FPS bizler için idealdir. Eğer bundan daha fazla FPS alıyorsanız şansınızı fazla zorlamamanızı tavsiye eder, o FPS’de oynamanızı öneririz.

Sadece oyunlarda eğer sisteminizin yeterli olduğunu düşünüyorsanız fakat istediğiniz FPS’yi alamıyorsanız bu rehberimizde yazılımsal olarak FPS’nizi yükseltmeniz mümkün. Bunun için bir kaç adımdan oluşan ufak bir FPS yükseltme rehberi hazırladık.

FPS-nedir
FPS Yükseltme Rehberi

Yazılımsal olarak FPS yükseltmek için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz. Biz sizlere en çok kullanılan ve en işe yarayan FPS yükseltme işlemlerini sıraladık. Her bilgisayarda ve her Windows’ta farklı sonuçlar alınabilmektedir.

1-) Windows Aero Ayarı

Bu ayar Windows’ta arka planda sürekli olarak görünen tüm görünümleri farklı modlarda çalıştırdığı için bilgisayarın enerjisini sömürmektedir. Siz bu ayarlar ile oyuna girdiğinizde arka planda çalışan sistem yorulduğu için oyunların performanslarına da yansımaktadır. Bu ayarı değiştirerek 10 – 15 arası FPS artışı yakalayabilirsiniz.

Windows-kisisellestirme

Masa üstündeyken sağ tıklayın ❱ kişiselleştir deyin. Karşınıza gelen ekranda “Ekran koruyucu yok” ve “Windows klasik tema” seçeneklerini seçin. Ardından bilgisayarınıza reset atarak oyuna giriş yapın.

2-) Ses ve Grafik Ayarları

Oyun içerisinde kendinizi kaptırarak grafik ve ses ayarlarını çok fazla açmış olabilirsiniz. Bu da FPS kaybına yol açtığı gibi, sürekli olarak oyunda kasma ve donmalara neden olur. Özellikle League of Legends‘da FPS arttırmak için kullanılan popüler bir yöntemdir.

lol-fps-ayari

İlk olarak oyuna giriş yapın ve ayarlar bölümüne gelerek ses efektlerini ve müziği kısın. Ardından grafik ayarları bölümüne gelerek çözünürlüğünüzü maksimum 1366 x 768 px olarak değiştirin. Diğer costum ayarları ise “medium” olarak değiştirmenizi tavsiye ederiz. Ardından oyuna giriş yaparak FPS değerlerinizin arttığını göreceksiniz. Bu işlemler ile birlikte oyunda 20’ye kadar FPS artışı yakalayabilirsiniz.

3-) Yüksek Sıcaklık Değerinden Kurtulun

Eğer oyun oynarken laptop kullanıyorsanız veya kullandığınız masaüstü bilgisayarın fanları yeterli seviyede soğutma işlemi sağlamıyorsa FPS’nin yükselmesini beklemeyin. Soğuk ve tam soğutmalı bir bilgisayar, anakart ve diğer donanım birimlerini mükemmel soğuttuğunda parçalar kasma yapmadan görevlerini yerine çok daha iyi bir şekilde getirebilirler.

pc-tozlanma
O  yüzden laptoplarınızı ve masaüstü bilgisayarlarınızı mutlaka her ay 1 kere baştan aşağıya temizleyin. Temizleme işlemlerinden sonra ek fan veya soğutucu alarak takviye yapabilirsiniz. Hiçbir şey bilmiyorsanız laptop soğutucusu alarak cihazınızın soğumasına yardımcı olabilirsiniz. Yukarıda görmüş olduğunuz resimdeki gibi pek çok bilgisayar kullanıcısı var biliyoruz. O yüzden ilk önce iğneyi kendinize batırıp, çuvaldızı başkasına batırmak için aramalısınız.

4-) MSConfig İle Başlangıç ve Arkaplan Uygulamalarını Kapatın

Bilgisayarınızı açmaya karar verdiğinizde, power tuşuna bastığınız anda Windows açılış ekranına kadar arka planda bir dünya program çalışmaya başlıyor. Bu programların çoğu siz bilgisayarı kapatana kadar sürekli arkada boş boş çalışmaya devam ettiği gibi, güç emmekte üstlerine yoktur. O yüzden bu uygulamaları da mutlaka değiştirerek veya gereksizleri kapatarak FPS artışı yakalayabilirsiniz.

msconfig-ayarlari
İlk olarak;

Başlat ❱ çalıştır ❱ msconfig yazın ve enter tuşuna basın. Karşınıza gelecek olan ekrandan “başlangıç” sekmesine gelin. Burada tiki olan uygulama ve programlar, siz her bilgisayarınızı açtığınızda otomatik olarak çalışıyor ve sürekli enerji tüketiyor demektir. Buradan bilmediklerinizi ve “başlangıçta çalışmasına gerek yok bu programın” diyebileceğiniz uygulamaların tikini kaldırarak bilgisayarınıza reset atın. Ardından oyunlara giriş yaparak FPS artışının farkına varabilirsiniz.

NOT: Bu durum bilgisayarınızdan ne kadar çok uygulama kapattığınıza bağlı olarak değişmektedir.

5-) CFG Dosyalarındaki Düzenlemeler

Her oyunda mutlaka bir config dosyası bulunmaktadır. Oyunu üreten firma bu dosya üzerinde değişiklikler yaparak oyun içerisinde sizlerin daha iyi performans almanıza imkan sağlayacak değişiklikleri uygular ve bilgisayarınıza yükler. Ancak bazen bu dosya üzerinde sizin yapacağınız değişiklikler oyun içerisinde daha iyi FPS almanıza olanak sağlar. Bu örnekte League of Legends oyununda daha iyi FPS almanız için config dosyası işlemlerini anlatacağız.

İlk olarak oyunun simgesine sağ tıklayın ❱ özellikler ❱ dosya konumunu aç deyin. Karşınıza aşağıdaki gibi bir dosya penceresi gelecektir.

lol-config-dosyasi

Buradan config dosyasının içerisine girin ve “game” dosyasının bir yedeğini masa üstüne alın. Sonra buradan indireceğiniz config dosyasını açtığınız klasörün içerisine atın. Karşınıza “değiştirilsin mi ?” sorusu gelecektir. Bu soruya “evet” diyerek işlemi tamamlayın. Ardından bilgisayarınıza reset atıp tekrardan League of Legends oyununa giriş yaparak FPS denemesi yapabilirsiniz.

NOT: Herhangi bir sorun ile karşılaşacak olursanız yedeğini aldığınız game dosyasını tekrardan aynı yere atarak oyunu eski haline döndürebilirsiniz. Sorumluluk kullanıcılara aittir.

6-) Microsoft Hizmetleri

Microsoft’un kafasına göre Windows işletim sistemlerinde çalıştırmış olduğu hizmetler hangimizin işine yaradı şimdiye kadar ? Ya da yarasa bile kaç kişi aktif olarak kullanıyor ? Eğer siz de gereksiz microsoft hizmetlerinden kurtularak FPS arttırmak istiyorsanız aşağıdaki adımları aynen uygulayın.

Windows-kullanici-olusturma
❱ Denetim masasından kullanıcı hesaplarına gelin. Ardından “yeni hesap oluştur” diyerek yeni bir windows kullanıcısı oluşturun. Ardından açtığınız yeni kullanıcıya giriş yapın.

❱ Sonra bu kullanıcıdayken başlat kısmına gelerek “msconfig” yazın. Karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir. Bu ekranda gördüğünüz “tümünü devre dışı bırak” seçeneğini işaretleyin ve bilgisayarınıza reset atın. Son olarak yukarıda size ilk adımda anlattığımız Windows Aero işlemini de yaparak tamamlayın.

msconfig-hizmet-yapilandirmasi

Tüm bu işlemleri eksiksiz olarak uygulayacak olursanız, bilgisayarınızdaki FPS artışı 30 ile 50 arası daha fazla olacaktır. Eğer FPS arttırma hakkında herhangi soru veya sorunlarınız varsa, aşağıdaki yorum bölümünden bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

195 YORUMLAR

  1. Euro Truck Simulaör 2 için herhangi bir CFG çalışmanız varmı? Yada yapmayı düşünürmüsünüz. Bir de Online oyunlard 1-2 sn için FPS 1 e düşüyor sonra tekrar düzeliyor sebebi ne olabilir bunu? Sistemim güncel.

  2. Hocam Toshiba Satellite L70-C-11E Model Laptopum var ne yaptıysam Güzel bir FPS artışı Yakalaymıyorum 🙂 Bi Öneriniz varmı?

  3. Merhaba nvidia 8 gt serisinden 8500 GT 256 mb ramı olan ekran kartı kullanıyorum , Left 4 Dead 2 veya Team Fortress 2’de düşük ay arlarda 30-120 (haritadan haritaya değişen) fps seviyeleri alıyorum , bu önerileriniz dışında herhangi bir öneriniz varmıdır ?

  4. Abi merhaba ben sana konu dışında bişey sorucam intel core 2 Duo cpu işlemci pc var windows 7 ultimate yukseltsek bi sıkıntı olur mu? ?

  5. abi ben gta 4 oynuyorum internetten araştırdım oyunu en düşük ayarlarda oynuyorum advenced systemcare gibi programlarla pc yi temizledim ama hala bi kasma mevcut ne yapmalıyım ????

  6. ABİ SELAMUN ALEYKÜM BENİM LAPTOPUN ÖZELLİKLERİ:12 GB RAM İ7 İŞLEMCİ 2GB NVİDA GT940 AMA EKRAN KARTIMDA SORUN VAR OYUNU AÇTIĞIMDA EKRAN ÇİZİK ÇİZİK RENKLER BİRBİRİNE GİRMİŞ ŞEKİLDE OLUYOR ONUN İÇİN EKRAN KARTINI DEVRE DIŞI BIRAKTIM FPS OLARAK 90 ALIYORUM BANA YARDIMCI OLUR MUSUN?

  7. ati radeon hd6850 ekran kartım var 2 gb 256 bit. bir türlü istediğim performansı alamadım gibi geliyor. World of Tanks oyununda 25 fps ye kadar düştüğüm oluyor. bu Neden oluyor acaba ?

    6 gb ram i5 işlemci var bilgisayarda. soğutması da iyi sayılır yük binmiyor fazla . oyunda ortanın biraz üzerinde. Yardımcı olur musunuz bu işlemler yeterli mi ? Yoksa kronik bi sorun mu bu kart için

  8. Hocam hizmetler kisminda tumunu devre disi birak yaptim suan pcnin tum sistem hizmetleri kapandi neag baglantilari var ne ses ne yardim ve destek ve geri acma islemi yapiyorum herhangi bi degisiklik yok

      • Benim Nvidia Geforce gt 730 4gb lık versiyon pentium dual core E6500 işlemci 2.94 Ghz 500 GB hdd 64 Bit 4gb Ram csgo ve lol de kaç fps alırım ve kasmadan oynayabilirmiyim

    • İyi günler pugb mobile oynuyorum laptop tan Intel(R) core(TM) i7-5500u @2.40ghz 12 ram sistem türü 64bit GTX 940m var fps düşük 30 -50 arasında normalmi lütfen cvp verirmisiniz

  9. Taner Aydos Kardeşim yardımcı olursan çok sevinirim İşlemci: AMD phenom(tm) 9500 Quad-Core Processor 2.20 GHz
    RAM:4GB
    İşletim sistemi: 64bit işletim sistemi
    Ekran Kartı:NVDIA GeForce 9800 GT 256 bit 1gb
    daha eski fansız falan kötü bi ekran kartım vardı bunun ile değiştirdim 1 hafta öncesi yeni patch geldi yükledim o yüklenmeden önce 80-90 fps sabit oynuyodum patch yenilendikten sonra tflerde 01-15 fps alıyorum ekran kartınıda değiştirdim söylenilen herşeyi yaptım ama en ufak bi değişiklik yok bi yardımcı olursan sevinirim.

  10. şimdi benim bilgisayarım asus ilk aldığım zamanlar lolden 250 fps alıyordum en az 200 veya 150 oluyordu şuan ise fps yerlerde 80 e bile çıkmıyor ben bunun nedeninin fan olabiliceğini düşündüm ama sizede bir sorayım dedim fandan dolayı olabilir mi ( 10 aylık bilg)

  11. bilgisayarı ilk aldığımda fps 250-150 arasındaydı şuan ise yerlerde 80 fpse nerdeyse çıkmıyor sizce nedendir ben fandan olabilir die düşünüorum (bilg 10 aylık)

  12. S.a bende laptop var lol oynarken fps09 a kadar dusuyor ne yaptiysam duzelmedi bazende 1 dakikaliginada olsa 80-90 i goruyorum bunun cozumunu bilen varmi bilgilerinize ihtiyacim var

  13. İlk önce merhaba ben gta 5 oynarken story mode sıkıntı yaşamıyorum lakin online oynadığım zaman ara sıra takılmalar oluyor bunun nedeni nedir?

  14. selamüm aleyküm ben yeni bigisayar aldım 4 gb ram ve 2 gb ekran kartı var markası da hp ama lole girince fps 5 ile 20 arası değişiyor ve sürekli kasıyor ne yapmalıyım yardı olursanız sevinirim.

    • Merhaba,

      Bilgisayarınıza Driver Booster programını kurun. Ardından taratın güncel olmayan tüm driverları güncelledikten sonra tekrar deneyin.

      • Sa Kardesım . 12 gb ram 4 gb ekran kartı 1tb hard disk intel(R) Core(TM) i7 – 4712 MQ CPU @ 2300 GHz 2.30 GHz bi sistemim var ama lolde en dusuk kalitede oynuyorum genede fps dusuyor ne yapabılırım

  15. abi merhaba ben PUBG oynuyprum biliyosundur belki ama ben lolde falan mükkemmel fps alıyodum ama bu oyun ağır olduğundan çok kötü fps veriyor eğer yardımcı olursan işlemciyi falan yazarım

  16. Merhabalar 144 fps başladım lol de fps im fightlarda 50 lere kadar düşüyo bunun sebebi ne olabilir , bilgisayar özelliklerim şunlar
    AMD FX X8 8300 Soket AM3+ 3.3GHz 16MB Önbellek 95W 32nm İşlemci
    CORSAIR 8GB (2x4GB) Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram
    ASUS M5A97 R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) Anakart
    CORSAIR CARBIDE SERİSİ CHAMP/SPEC-02 80PLUS 650W KIRMIZI FANLI MidT ATX KASA
    Samsung 250GB 850 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 520MB) SSD
    Asus GeForce GTX950 STRIX GAMING GDDR5 2GB 128Bit Nvidia DX12 Ekran Kartı
    XIGMATEK RED SCORPİON II INTEL LGA775/1155/56 &AMD AM2/AM3 İŞLEMCİ SOĞUTUCU

  17. Hocam cs go da gt840m 6gb 8 gb ram ve i7 5500u 2.6 ghz işlemci ile very low da 1024/768 çözünürlükte tam ekrana yayarak oynuyorum ve 100 fpsi geçemiyorum normalmidir ?

  18. merhaba bilgisayarı yeni topladım ekran kartı gtx 1060 i5 6500 işlemcim var arkadaşta gtx 750 var csde benden fazla fps alıyo ben 150-200 alıyom o 250 ve üstü

  19. Abi benim emin olamadığım şey en sn madde.Yani şimdi o dediklerini uygulayacağız daha sonra asıl kullanıcı hesabımıza gireceğiz.Öyle mi?Bir de ekran kartı işlemci gibi hizmetleri de devre dışı bırakırsa bozmaz mıyız PC yi?

  20. Abi benim emin olamadığım şey en sn madde.Yani şimdi o dediklerini uygulayacağız daha sonra asıl kullanıcı hesabımıza gireceğiz.Öyle mi?Bir de ekran kartı işlemci gibi hizmetleri de devre dışı bırakırsa bozmaz mıyız PC yi??

  21. merhaba hocam bende call of duty black ops serileri var notebook ta oynuyorum bu verdiğiniz değerler notebookumda işe yarar mı saygılar

    toshiba satellite c660 8gb ram nvidia 315m i3-2350m 2.30Ghz

  22. 6. adımdaki microsoft hizmetlerinde yeni bir hesap oluşturmadan direk olarak kendi hesabımdakılerı devre dışı bıraksam bir sorun ile karşılaşır mıyım ?

  23. bişey sorucam ben, yeni hesap oluşturdum eyvallah ona geçiş yapıp sistem yapılandırmasından tümünü devre dışı bırak dedim ondan sonra tekrar eski hesabıma geçiş yapmalımıyım çünkü yeni hesapta windows ayarları 0 gibi duruyor.

  24. Ilk öncelikle merhaba sistemim asus 12gbram nvidia 2gb 940mx gta 5 te normalde 20 30 alıyorum 40 bazen ama çıkınca da hemen 10 a falan düşüyor ets2 de 40 50 yuksek ayarlada pay day 2 de 20 30 arası ama sisteme göre sizce az değil mi yardımcı olursanız çok sevinirim modelim k556uq ve ping düşerse fpste mı düşer

  25. Tümünü devre dışı bırak dedim fakat sonrasında bilgisayara yenile diyince bilgisayar açılış ekranında kaldı açılmıyor ne yapabilirim

  26. Intel(R) Core(TM) i5-2410M CPU @2.30GHZ 6gb ram 64 bit

    Windows 8 NVİDİA GEFORCE GT 520M

    MİNECRAFT VEYA BAŞKA OYUNLARDA ARA SIRA KASMA YAŞIYORUM NEYDEN KAYNAKLI OLABİLİR

  27. önceden bilgisayarımda lol ü sorunsuz bir şekilde oynuyordum,monitörüm bozulunca yerine vestelin lcd ekran 50 hz lik tv yi koydum bir süre sonra sorun çıkarmaya başladı fps iyileştirmesi yaptım ama fps 30 ile 5 arası oyun içinde sürekli değişiyor deli ediyor sorun ne olabili ( önceden 40-60 fps arasındaydı)

  28. Hocam bir sorum olacak 3.30 ghz win7ultimate Nvidia Ge Force GT 415 ekran kartı 4GB RAM Var Wolfteam gibi oyunlar ara sıra kasıyor üstelik yeni formatladım yani diskler felan dolu değil bu takılmaları önlemek için ram yükseltmelimiyim yada özellikler nasıl ekran kartı iyimi ?

  29. Selamun Aleyküm lol de 250 Gta 5 de full ayarlarda 60 fps nin altına düşmüo bu iyimi 8gb 512 bit ekran kartı corsair 8gb 2133 ram i5 6600k işlemci :))

  30. İntel i7 2.20 Ghz işlemci , 2Gb Nvidea 840m ekran kartı , 8gb DDr3 ram ,1tb harddisk var ama League of Legends endüşük modda bile oynayamıyorum herşey kapalı cfg bıle degıstım fps 24 -40 ?

  31. MERHABA BENİM EKRAN KARTIM ATI RADEON 4600 HD CSGO DA EN DÜŞÜK AYARALARDA 50 FPS ALIYORUM SİZCE İYİMİ 4 GB RAM VAR EKRAN KARTIDA 2GB

  32. abi ben sistem yapılandırmasında hizmetler kısmında tümünü devre dışı bıraka bastım ve resetledim ve açtığımda pcnin ses açma kapama aygıtı yok oldu bu sorun neden oluyor söylermisin lütfen

    • Merhaba,

      Bu konuda hiçbir zaman kimse size garanti veremez. Sadece tavsiyedir yapılanlar. İşlemleri yapmadan önce yedeklerinizi almayı unutmayın.

  33. AMD Radeon R5 M330 ekran kartı kullanıyorum. Lolde normal bir zamanda 30-40 fps alıyorum. Ama team fight başladığında 5-6 fps oluyor. Bunun nedeni ekran kartının kalitesizliğimi? Yoksa bura da yazan çoğu adımları yapdım.

  34. abi benim pc 8 gb ram i7 işlemci ve ekran kartı 940 mx ama zula da nasıl oluyo da 40-60 fps alıyorum dediklerinizin aynısını yaptım hala aynı bir sorun mu var acaba pc de cevaplarsan sevinirim

  35. Merhaba, benim notebookda İntel Celeron N3060 var. Normal hızı 1.6Ghz Maks. ise 2.48 Ghz. 2GB İntel HD Grafik Kartı 400 var. 1600 Mhz 4GB Ram var. 500GB HDD var. CS:GO’da 10-15 fps alıyom dediklerinizi uyguladım, hiç bir fark olması. Ne yapmalıyım?

  36. 6 gb ram amd işlemcim 1.50 gb ekran kartım var ama bilgisayarımı 64 bit yapamıyorum desteklenmiyor diyor ne yapabilirim cs go eskiden 55 fps alıyorken şimdi 15 fps alıyor lütfen yardım edin

  37. merhaba toshiba laptop um var amd e1 2100 1ghz 2 çekirdek 4×2 gb ram amd radeon 8210 paylaşımlı ekran kartı var.csgo oynamak istesemde çevrem oynayamazsın diyor.sizin ayarları 3d ayarları ve birçok ayar daha yaptım ayrıca hialgo boostada özel ayar çekerek kullanıyorum ancak 7-8 fps oluyor basede adam çıkınca 2-3 sürünüyor.bunları rekabetçide deneim ban yeme uğruna başka bi tavsiyen daha varmı???

  38. hocam öncelikle Selamun Aleyküm benim bilgisayarim Lenovo g45-50 özellikleri amd A8-6410 2.00ghz
    ekran karti Amd Radeon R5 m330
    4 gb ram
    500 gb hdd hocam benim sorunum.şu ben zula oynarken ayarlari munimuma çekiyorum 20 fps veriyor sonra maxsimuma çekiyorum yine 20 fps veriyor ben anlamadm adamlar benim ekran kartimla gta 5 oynuyor ayni sistemle ben zulada 20 fps aliyorum neysen kaynaklidir hocam bu yardim edermisiniz instagram =K4lpsizadam

    • r5 m330 gibi ekran kartının Allah belasını versin artık hiçbir oyun a yetmez hale geldi. laptop a takviye de yapıyoz nolcak bu halimiz bilmiyorum :/

    • Merhabalar pc özellikleri
      amd ryzen 3 2200g with radeon vega grapich 3.50 ghz
      16gb ram 14 gb kullanılabilir alan
      64 bit

      gta 5 te yaklaşık 60 fps alıyorum bütün ayarlar en düşükte 60 fps !
      herşey kapalıyken böyle düşük fps alıyorum ne yaparsam fps m yükselir ?

  39. microsoft hizmetlerin tamamını devre dışı bırakırsak bilgisayarın hiçbir özelliği çalışmaz ki oyunu açmak , oyunun sessini duymak internete bağlanmak vs. gibi hizmetler gerekli olan hizmetler hangileri acaba (devre dışı kalmaması gereken hizmetler)?

  40. microsoft hizmetlerinin tamamını devre dışı bırakırsak bilgisayarın temel özellikleri çalışmaz ki (ses,internet vs) açık kalması gereken hizmetleri hangileri acaba?

  41. Abi benim laptop var kendimi bildim bileli evde özellikleri şöyle lolde en düşük grafiklerde kasıyor sorun ne olabilir : 1.70GHz işlemci
    2,00GB RAM
    Sistem türü: 32bit

  42. kardeşim ben lol oyuncusuyum lole giriyorum fakat oyuna girdikten sora fps biren düşüyor alt=tab yapıyourum oyun içersindeyken tekrear oyuna giriyorum oyun düzeliyor fps 50 oluyor ölünce veya biraz daha zaman geçince gene aynısını yapıyor sürekli olaraka alt tab yapıyorum ama sonunun nedenini bulamadım yadımcı olabilir misin ??

    • Merhaba Barış,

      FPS’in dalgalanmasının bir çok nedeni olabilir. Yazılımsal ve donanımsal olarak iki bölüme ayırabiliriz. Donanımlarınızın herhangi birinde sıkıntı olması şu durum için pek mümkün durmuyor fakat olanaksız da değil. Ücretli antivirüslerin deneme sürümlerini ya da iyi markaların ücretsiz sürümleri ile “tam tarama” yapmanızı öneriyorum.

      Arka planda sistemi sıkıştıran bir zararlı yazılımın olması muhtemel. Sisteminizde herhangi bir zararlı yazılım tespit edilmez ise tekrar değerlendirme yaparız.

  43. Abi 16 gb ddr4 ram Ryzen 3 2200g 3.50 GHz işlemci 4 gb ekran karti amd 256 bit
    240 gb ssd hardis 500 gb bu ozelliklere rağmen fps alamiyorum pubg de 70-80 adam görünce çok düşüyor fps lütfen yardımcı olurmusun yoksa PC balkondan aticam

  44. Abi Asus tuf fx505dt var bende, 8gb Ram amd ryzen 5, 4gb da ekran kartı var, lolse 40 fps alıyorum daha yeni aldım pc yi, sürücülerini yükledim her şeyi ama bir eksik var gibi anlamadım yani bu bilgisayar nasıl 40 fps alır

    • büyük ihtimal düşük ramden kaynaklı bende gtx 1650 var valoda 140 gibi fps alıyorum 32 ram ile bir tane daha 8 lik ram tak bence işlemciden olduğunu sanmıyorum

  45. İyi günler pugb mobile oynuyorum laptop tan Intel(R) core(TM) i7-5500u @2.40ghz 12 ram sistem türü 64bit GTX 940m var fps düşük 30 -50 arasında normalmi lütfen cvp verirmisiniz

  46. benim sistemim
    işlemci i5 650 1. nesil
    4gb ddr3 1600mhz ram
    ekran kartım yok hd graphics le cs go 8-15 arası fps veriyo ama sizin ayarlarınızı yapınca
    degismedi yine aynı

  47. Merhabalar Benim RTX2060 6GB EKRAN KARTI, İNTEL İ7 10. NESİL İŞLEMCİ,16 GB RAM, 120 HZ EKRAN, 512GB SSD VAR. SİSTEMİMİN İYİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM ANCAK LOL’DE 100 FPS’İ GÖRMÜYORUM.

  48. config dosyasının linkini tazeleyebilir misiniz? onu da denemek istiyorum etkisi olur mu bilmem sony vaio laptop kullanıcısyım 8 senelik laptop.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler