Perşembe, Nisan 25, 2024

Online Seçmen Bilgileri Sorgulama Sistemi Açıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak olan Anayasa değişikliğinin halkoyuna sunulması ile ilgili olarak seçmen listeleri ysk’nın resmi internet sitesinde sorgulamaya açıldı. Ayrıca son zamanlarda bazı söylentilere de yüksek seçim kurulu açıklama yapılan açıklama da (Çipli Kimlik Kartı) olmayan seçmenlerin oy kullanamayacağı konusunda dolaşan haberlerin asılsız olduğunu belirtildi.  

 

ysk

Anayasa Değişikliklerinin Halkoylamasında; Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan; Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı, Geçici Kimlik Belgesi, nüfus cüzdanı, resmî dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hâkim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askerî kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmî nitelikteki belgelerden biri ile oy kullanabilirler.
Yurt İçi Seçmen Sorgulama Yurt Dışı Seçmen Sorgulama

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler