Perşembe, Nisan 25, 2024

Oppo Find X5 Pro’nun Dimensity 9000 Sürümü Tanıtıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çin merkezli teknoloji üreticilerinden Oppo, dün Find X5 ve Find X5 Pro modellerini resmi olarak tanıttı ve her iki modelde Qualcomm’un yenilikçi işlemcilerinden olan Snapdragon 8 Gen 1 yonga setinden güç alıyorlardı fakat şirket amiral gemisi model Find X5 Pro’nun MediaTek Dimensity 9000 yonga setinden güç alan bir sürümünü tanıttı.

Böylelikle özel sürüm Oppo Find X5 Pro modeli, MediaTek’in 2021 sonlarında tanıttığı yeni yonga setine sahip piyasaya sürülen ilk akıllı telefon ünvanını almış oldu.

oppo find x5 pro dimensity 9000
Oppo Find X5 Pro'nun Dimensity 9000 Sürümü Tanıtıldı! 4

Oppo Find X5, küresel pazarlarda Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 yonga setine sahip olurken Dimensity 9000 yonga setine sahip olan model ise yalnızca Çin’de satışa çıkacak ve teknik özellik bakımından herhangi bir farkı olmayacak. 6,7 inç boyutunda AMOLED ekrana sahip olacak, 80W hızında kablolu hızlı şarj desteğine sahip 5000 mAh’lik bataryadan enerji alacak ve 12GB RAM / 256GB depolama alanı konfigürasyonu sunacak.

Bu varyantın en önemli kayıpları MariSilicon X görüntü çipinden, 5 eksenli OIS (Optik Görüntü Sabitleme) teknolojisinden ve Hasselblad Doğal Renk Kalibrasyonu’ndan mahrum olması.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler