Salı, Nisan 16, 2024

Oppo Sesli Asistanı Breeno’yu Tanıttı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çin’de düzenlenen OPPO Geliştirici Konferansı sırasında Oppo’nun Başkan Yardımcısı ve Yazılım Mühendisliği Bölümü Başkanı olan Wu Hengang, yeni sesli asistanı Breeno’yu tanıttı.

Oppo’nun yeni tanıtmış olduğu akıllı asistanı doğal etkileşim yoluyla algı, karar verme ve öğrenme becerilerini birleştiriyor. Akıllı asistan Breeno’nun 7 ana modülü bulunuyor. Bunlar sırayla tavsiye , ekran tanıma, farkındalık, hız, ses, sürüş ve alan. 

Breeno Hakkında Tüm Detaylar

Breeno’nun yeni tavsiye özelliği de oldukça dikkat çekiyor. Bu özellik sayesinde Breeno, size otomatik olarak tavsiyelerde bulunuyor. Örneğin havaalanına gittiğinizde sizi otomatik olarak kapılara yönlendiriyor.

20181226090741378 1

Wu Hengang yaptığı açıklamaya göre gelecek  5G + döneminin gelmesiyle birlikte, 5G, yapay zeka, bulut bilişim, artırılmış gerçeklik, yeni donanım ve hizmetlerin üretilmesiyle sonuçlanacak. OPPO telefonları tüm bu teknolojilerin bir arada kullanılabileceği bir işletme modelini amaçlıyor.

Çeşitli telefon üreticilerinin kendi akıllı asistan sürümleri bulunuyor. Vivo telefonlarda Jovi asistanı bulunurken, Samsung akıllı telefonlarda Bixby asistanı yüklü oluyor. Çin merkezli şirket olan bir diğer firma Xiaomi’de ise Xiao AI bulunuyor.

Geçtiğimiz günlerde ülkemiz için de aktif olan Google Asistan ve Apple’ın kendi asistanı olan Siri bu asistanlardan sadece birkaçı. OPPO’nun yeni asistanı Breeno rakiplerine göre yeni bir asistan olmasına rağmen şirket önümüzdeki dönemlerde farklı markalardaki telefonlarda satışa sunacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler