Cuma, Mart 29, 2024

Overclock Manyağı COLORFUL iGame GTX1080Ti Vulcan X OC Duyuruldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

COLORFUL firması yeni iGame GTX1080Ti Vulcan X OC ekran kartını duyurdu. Zaten başlıktan da anlayacağınız üzere Overclock yapmaktan vazgeçemeyenler için üretilmiş olan özel bir seriye bakıyorsunuz. Peki bu canavar bizlere neler sunuyor dilerseniz yakından hep birlikte bir göz atalım.

Colorful iGame GTX 1080Ti Vulcan X OC Neler Sunuyor ?

Ekran kartı ve anakart üreticisi olan Colorful Technology Company grubu, yeni dahili LCD ekrana sahip olan dünyanın en güçlü overclock manyağı ekran kartını duyurdu. Karşınızda iGame GTX 1080Ti Vulcan X OC. Çok yakında piyasadaki yerini alacak olan bu kart, başlangıçta Çin’de satılacağı gibi, daha sonradan Avrupa ve Asya ülkelerine de sevkiyat yapacak.

Yeni canavar 5 Mayıs tarihinde satışa çıkartılacağı gibi, kartın kalbinde tam 1620 MHz hız aşırtma dahili olarak geliyor. Yani fabrika çıkışlı O.C olarak kartı elinize alıyorsunuz. Ekstra olarak GPU Boost sayesinde 1733 MHz hızına kadar ulaşabilmek mümkün. Kart, 352  bitlik bir veriyoluna sahip. Aynı zamanda 11GB GDDR5X belleği ile geliyor. İçerisinde IPP takviyesinin yanı sıra, 16 + 2 fazlı bir dijital güç kaynağına ihtiyaç duyuluyor.

iGame GTX 1080Ti Vulcan X OC ekran kartında bir de RGB aydınlatma bulunuyor. Yine bunu iGame’in arayüzünden kolayca değiştirebiliyorsunuz. Bir de sizlere kartın üzerinde bulunan dahili durum monitöründen bahsetmek istiyorum. Bu monitörün altında Sworizer soğutucu bulunduğu gibi, Overclock veya normal kullanımlarda ne kadarlık bir sıcaklığa sahip olduğunu görebiliyorsunuz. Zaten bu özellikleri (ince dokunuşların) artık PC parçalarında olması gerektiğini düşünüyoruz.

COLORFUL iGame GTX 1080TI Vulcan X OC 004

SDCT Tabanlı Sworizer Soğutucusu

Yeni Sworizer soğutucu, kartın içinde bulunan ısı borusunun temas konumunu bir bakır taban içine yerleştirilmiş olan C tipi bir bloktan alıyor. Bu blok ısıl direncini azaltmak ve ısı iletiminin verimliliğini arttırmak için tasarlanmış. Soğutma kanalları üzerinde iki adet %86 daha fazla yüzey alanını soğutabilen 92mm çaplı fan bulunuyor. Bu tasarım iGame GTX 1080 Ti Vulcan X OC ekran kartını başarılı bir şekilde soğutabiliyor.

Colorful iGame GTX 1080 Ti Vulcan X OC ekran kartı monitöründe çekirdek frekansı, fan hızı, çekirdek sıcaklığı ve çalışma anında bellek kullanımını göstererek bizleri bilgilendirebiliyor. Bunun yanı sıra, kullanıcıların GPU’nun çalışma koşullarından haberdar olabilmesi için kartların yük seviye durumunu da gösterebiliyor.

Colorful firması yeni iGame serisi ile birlikte piyasada gerçekten iyi işler başarıyor. Özellikle ince dokunuşlar ile gamerların ilgisini şimdiden çekti diyebilirim. Bu ekran kartı serisi ise hem genel amaçlı, hem de overclock yapmayı seven kullanıcılar için biçilmiş kaftan. Şuanda kartın piyasa satış fiyatı hakkında henüz net bir bilgi bulunmuyor hocalar.

COLORFUL iGame GTX 1080TI Vulcan X OC 002

COLORFUL iGame GTX 1080TI Vulcan X OC 001

Teknik Özellikler

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler