Perşembe, Nisan 25, 2024

Pasif Soğutma Kullanan Sapphire GPRO X070 Tanıtıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ekran kartlarında devir değişmeye başladı. Daha çok ek soğutma sunmak adına fan sayısı arttırılmış olan modeller görüyoruz. Sapphire GPRO X070 böyle bir dönemde fark yaratacak bir grafik kartı olarak duyuruldu.

Diğer birçok modelin aksine fansız bir seri olan GPRO X070, pasif soğutma dediğimiz soğutma sistemi sunuyor. Daha çok profesyonelleri hedefleyen kartın özelliklerine bakalım.

Sapphire GPRO X070, Radeon RX 5700 XT üzerine kurulu bir kart

Temelde Radeon RX 5700 XT modelinin özelleştirilmiş bir yüzü olarak tanımlayabileceğimiz yeni ekran kartı, Navi 10 GPU birimi üzerine kurulu ve 2560 akış çekirdeğinin olduğu 40 CU birimiyle geliyor.

14 Gbps 8 GB GDDR6 bellek bulunan özelleştirilmiş olan serinin 3 farklı frekans hızı dikkat çekiyor.

Sapphire GPRO X070

Kart sırasıyla 1607 / 1755 / 1905 MHz değerleri sunabiliyor ve bu değerler sırasıyla temel, oyun ve hız arttırma olarak geçiyor. Oyun değeri olarak belirtilen bir değerin olması kafanızı karıştırmasın, Sapphire GPRO X070 modelinin odak noktası oyun değil.

Profesyonel kullanımlar için tasarlanan yeni ekran kartı, verimlilik modu adı verilen bir de modu bulunuyor. Bu modla beraber saat hızı sabit bir şekilde sınırlanıyor. Sırasıyla saat hızları 1500 / 1700 / 1750 MHz olarak sınırlanmakta.

Sapphire GPRO X070

Özellikleri bu şekilde olan yeni nesil kartın fiyatı için bilgimiz yok. Fiyat açıklanmadı gibi seri ne zaman satışta olacak o da belli değil.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler